Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2013

Nikolas Anadolis Jazz Trio – η επόμενη εκδήλωση του Μεγάρου Γκύζη (10.8)

Το Σάββατο 10.8 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του μεγάρου Γκύζη στο πλαίσιο του φετινού του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για την συναυλία του Νικόλα Αναδολή στο πιάνο και των Δημήτρη Γουμπερίτση στο ηλεκτρικό μπάσο και Σωτήρη Αναδολή στα ντραμς.

Ώρα έναρξης στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Τον Οκτώβριο 2010 ο εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης και πιανίστας Νικόλας Αναδολής κέρδισε παμψηφεί το πρώτο βραβείο στο σημαντικό 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Τζαζ Πιάνου «Martial Solal», που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο Παρίσι. Αυτή η μεγάλη διάκριση του άνοιξε το δρόμο για εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και σε φημισμένα τζαζ κλαμπ, όπως το Blue Note της Νέας Υόρκης. Η πορεία του είναι γεμάτη μάθηση, σπουδές και συνεχείς διακρίσεις, με αποκορύφωμα την «Προεδρική Υποτροφία» του φημισμένου Πανεπιστημίου Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ, που απέσπασε το 2008 και για τα 4 χρόνια των σπουδών του. Το 2012 ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του στο πιάνο, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ πλέον συνεχίζει στη Βοστώνη τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Έχει εμφανισθεί με το τρίο του στο Rabat Jazz Festival στο Μαρόκο, ενώ το 2011 έπαιξε σόλο πιάνο στο φημισμένο Radio France Festival στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Το 2011 επελέγη με το τρίο του και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη της Αθήνας. Τον Οκτώβριο 2012 εμφανίστηκε με το τρίο του στο γνωστό Enjoy Jazz Festival στη Γερμανία, ενώ τον Φεβρουάριο 2013 έλαβε μέρος παίζοντας σόλο πιάνο στο 12 Points Festival στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. 

Στις 10/8 θα εμφανισθεί σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη με το jazz τρίο του, που αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Δημήτρη Γουμπερίτση στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Σωτήρη Αναδολή στα ντραμς.

Μέγαρο Γκύζη, Φηρά (τηλ. 22860 23077)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα : http://www.megarogyzi.gr/