Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

κάθε χρόνο και .. καλύτερα..! - η γιορτή της Εστίας του Πύργου

Περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά συγκέντρωσε φέτος η γιορτή «του χωριού του» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία» του Πύργου, το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου στον χώρο «επάνω» από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Κατά την διάρκεια της, για μια ακόμη φορά, πλούσιας γιορτής προσφέρθηκε σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πλούσιο φαγητό και ντόπιο Σαντορινιό κρασάκι, ενώ κατά την διάρκειά της την πραγματικά πολύ καλή δουλειά της παρουσίασε η χορευτική ομάδα των παιδιών του χωριού, η οποία υπο την καθοδήγηση της δασκάλας παραδοσιακών χωρών Αρτεμίας Δεναξά, παρουσίασε τοπικούς, Σαντορινιούς, παραδοσιακούς χορούς, καθώς και χορούς άλλων περιοχών. 
Για μια ακόμη φορά η ομάδα των νέων χορευτών χειροκροτήθηκε από όλους όσους την παρακολούθησαν, για το αποτέλεσμα της καλής και προσεγμένης δουλειάς της…

Και φέτος, το παρόν του στην γιορτή έδωσε πλήθος κόσμου, κάτοικοι του χωριού του Πύργου καθώς και άλλων περιοχών του νησιού, που απ ότι .. φάνηκε και «αποδείχθηκε» στην πράξη! απόλαυσαν την γιορτή .. χορεύοντας, τραγουδώντας και περνώντας πολύ καλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες..

Το μουσικό πρόγραμμα υποστήριξαν με πραγματικά πολύ ωραίο τρόπο, παίζοντας και ερμηνεύοντας όμορφα, παραδοσιακά νησιώτικα, Σαντορινιά αλλά και λαϊκά τραγούδια, το συγκρότημα του Σπύρου Βασσάλου -με τα Αηδονάκια του!- από το Εμπορείο!

Η γιορτή διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά με συνέπεια, αγάπη, φροντίδα και μεράκι από τα μέλη του συλλόγου «Εστία» Πύργου Καλλίστης Θήρας, και τον άξιο πρόεδρό του που στηρίζει όσο καλύτερα μπορεί κάθε πρωτοβουλία και ιδέα σχετική με την προβολή του χωριού του, την διατήρηση των εθίμων αλλά και της εικόνας του πανέμορφου οικισμού, καθώς και της υποστήριξης και ομοψυχίας για τον τόπο τους, των κατοίκων του.