Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2013

επίσκεψη Υπ. Εργασίας στην Μαδρίτη – ομιλία για την ανεργία

Στη Μαδρίτη μετέβει την Πέμπτη 20.6 ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και εν συνεχεία στο Συμβούλιο Απασαχόλησης της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο στις 20-21 Ιουνίου 2013.

Η συνάντηση της Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «Στρογγυλής Τραπέζης για την προώθηση της απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη» η οποία οργανώνεται από την Καγκελάριο της Γερμανίας A. Merkel, στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου 2013 και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της Ε.Ε.

Η «Στρογγυλή Τράπεζα» του Βερολίνου σηματοδοτεί μια  πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας των νέων, ιδιαίτερα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, μέσω της διεύρυνσης των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της αναζήτησης αποτελεσματικών τρόπων εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Εγγυήσεις για τους Νέους» (Youth Guarantee).