Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2013

συνέντευξη του Υπ. Εργασίας στην εφημερίδα «Καθημερινή» (23.6.2013)

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Χριστίνα Κοψίνη παραχώρησε ο Υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στην οποία και επιγραμματικά μεταξύ άλλων ανέφερε οτι, 

Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει το πλέγμα συνεκτικών δράσεων «Άρτεμις» με βασική στόχευση την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας προχωρεί. Πριν ένα μήνα νομοθετήσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ως έναν ευέλικτο τρόπο άμεσης στήριξης μίας κατηγορίας ανέργων σε οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο.

Προωθώ υπουργική απόφαση για την αυστηρή και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας ως ευθέως αποδεικνυόμενης παράβασης και επιβολή άμεσων και επιτόπιων ποινών κατά «δέσμια αρμοδιότητα». Αντικειμενικοποίηση προστίμων και διαφάνεια.

Αν επέλεγα μεταξύ των αρκετών παρεμβάσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Εργασίας, θα διάλεγα την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εργάνη» και τα συνδεδεμένα συστήματα «Αριάδνη» και «Ήλιος». Πρόκειται για καινοτόμες, χρήσιμες, στέρεες και βιώσιμες θεσμικές δομές που θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τους μελλοντικούς υπουργούς Εργασίας.