Τρίτη, Ιουνίου 25, 2013

"2013 'Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" - συμμετοχή επιχειρήσεων εστίασης

Στο διαρκώς ανανεούμενο και εμπλουτιζόμενο περιεχόμενο της, πρότασης – πρόσκλησης σχετικά με την υλοποίηση της δράσης «2013 – έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη» αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας, ενημερώνοντας τους επιχειρηματίες της εστίασης καθώς και τους ξενοδόχους για την πορεία της δράσης και τις προυποθέσεις (αντικειμενικά πολύ ευκολες ώστε ουσιαστικά να αποτελέσουν κίνητρο...) ένταξης της επιχείρησής τους σε αυτην, ενω παρουσιάζεται και ο κατάλογος των πρώτων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης διαμόρφωσε και έχει ήδη ανακοινώσει στις επιχειρήσεις Εστίασης προτάσεις για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία "2013 'Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".
Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους τύπους επιχειρήσεων εστίασης.

Με τη θερμή υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, τους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων εστίασης ακολουθούν και οι ανάλογες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν άδεια λειτουργίας.

Μέσα από το δικτυακό τόπο του Δήμου, http://santorini2013.gr , προβάλλονται επιχειρήσεις του κλάδου που συμμετέχουν ενεργά στην επιτυχία του εγχειρήματος. 
Ο κατάλογος, http://santorini2013.gr/food_wine/restaurants , ενημερώνεται τακτικά για νέες συμμετοχές.

Επίσης σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Σαντορίνης και με στόχο τη βελτίωση της παρουσίασης των προϊόντων τους στους χώρους κατανάλωσης, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενιαίου καταλόγου όλων των οίνων των οινοποιείων της Σαντορίνης.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τις πληροφορίες που αφορούν την κατηγοριοποίηση, τον τύπο και την ονομασία των οίνων και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία των καταλόγων οίνου των επιχειρήσεων εστίασης στο εξής.

Στο δικτυακό τόπο του Δήμου Θήρας, http://santorini2013.gr , και στους αντίστοιχους συνδέσμους έχουν αναρτηθεί:

Οι όροι συμμετοχής των επιχειρήσεων εστίασης:

Το υπόδειγμα αίτησης για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης:

Ο ενιαίος κατάλογος  των οίνων των οινοποιείων της Σαντορίνης: