Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

δημοτικός συνδυασμός “Σαντορίνη – Θηρασιά ενότητα αλλαγή” – ανακοίνωση σχετικά με την ποσότητα των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Αποτελεί Πανελλήνια πρωτοτυπία, για να μην πούμε παγκόσμια, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με 65 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Μας είναι αδύνατον να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί να εξευτελίσει με αυτό τον τρόπο το αιρετό μας όργανο, το οποίο υποτίθεται ότι παράγει πολιτική και λύνει προβλήματα των Δημοτών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι επίσης εντελώς αδιανόητο να πιστέψουμε ότι έστω και ένας από την Δημοτική παράταξη πιστεύει πως είναι δυνατόν να συζητηθούν 65 θέματα σε μια συνεδρίαση.
Ο ίδιος ο κ. Ζώρζος, όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταγγείλει επανειλημμένα την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , μαζί με μας , για το γεγονός ότι έμπαιναν πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη αφ ενός και πολλά θέματα προ ημερήσιας διάταξης αφ ετέρου.
Τι εμπόδισε τον Δήμαρχο να πραγματοποιήσει περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια για να έχουν οι Σύμβουλοι άνεση χρόνου ώστε να μπορούν αρχικά να κατανοήσουν και στην συνέχεια να ψηφίσουν κάθε θέμα της συνεδρίασης;

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που οδηγούν τον Δήμαρχο στο να αλλάξει θέση και να κάνει σήμερα αυτά που ο ίδιος με ιδιαίτερη σφοδρότητα είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση;

Για μας δύο είναι πιθανόν οι λόγοι:
1.Η σκόπιμη υποβάθμιση του οργάνου, με απώτερο σκοπό να διοικείται ο Δήμος από εξωθεσμικούς κύκλους και ομάδες κολλητών και
2.Να περνούν «στα ψιλά» χωρίς συζήτηση, σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο και τους Δημότες μας.
Ένας τρίτος λόγος βέβαια είναι να θεωρεί ο κ. Δήμαρχος ότι ξαφνικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απέκτησαν υπέρ-δυνάμεις και έχουν την δυνατότητα να συζητούν αδιαλείπτως επί ώρες.
Ας σοβαρευτούμε όμως. Οι Δημοκρατικοί θεσμοί και η Αυτοδιοίκηση καθιερώθηκαν με αγώνες και είναι κρίμα κάποιοι να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Καταγγέλλουμε την στάση της Δημοτικής Αρχής με την οποία απαξιώνει και υποβαθμίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε να ισχύσει και στο Δήμο Θήρας αυτό που ισχύει στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.
Να συνεδριάζει δηλαδή το θεσμικό μας όργανο μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια και χρόνο, να παράγει πολιτική και να λύνει προβλήματα.

Αντώνης Σ. Σιγάλας