Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

η παρουσίαση του βιβλίου «Ευρωπαϊκά νησιά και πολιτική συνοχή» του Γ. Σπιλάνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η παρουσίαση του βιβλίου του Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου  Γιάννη Σπιλάνη, με τίτλο: «Ευρωπαϊκά νησιά και πολιτική συνοχή».

Τον συγγραφέα παρουσίασε και προλόγισε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κος Ιωάννης Δεκαβάλλας, ενώ σχόλια και κριτικές παρατηρήσεις επί του βιβλίου έκανε ο κος Γιάννης Τομαής Σύμβουλος Ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου.

Στο βιβλίο του, ο κος Σπιλάνης παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των νησιών. Πλούσιο σε στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν την εικόνα των ευρωπαϊκών νησιών και τις ακολουθούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικές για την ανάπτυξή τους.

Ο κος Σπιλάνης καταθέτει με την μελέτη του αυτή, σημαντικές προτάσεις για το επιθυμητό αναπτυξιακό μοντέλο του νησιωτικού μας χώρου.
Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο να διαβαστεί από όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον των νησιών μας και για το ρόλο και τη σημασία τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε ομιλία του κου Σπιλάνη, με θέμα «νησιωτική πολιτική από την θεωρία στην πράξη», την εκδήλωση παρακολούθησαν η Γενική Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης κα Καραντζόλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Μακρυωνίτης Γ. , Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και λοιποί, οι οποίοι συμμετείχαν στον πολύ χρήσιμο διάλογο που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κου Σπιλάνη.