Ένα .. ολόφρεσκο κείμενο σχετικά με τα
προιόντα της αγροτικής γής της Σαντορίνης δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας
“Ημερησία” που, υπό τον τίτλο “προϊόντα ΠΟΠ "ταξιδεύουν" τη Σαντορίνη
στις κουζίνες όλου του κόσμου” αναφέρει μεταξύ άλλων ότι,
Μπορεί η φύση αρχικά να ήταν
"σκληρή" με τη Σαντορίνη δημιουργώντας ένα αφιλόξενο οικοσύστημα,
μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου τους τελευταίους δύο αιώνες, όμως γρήγορα,
όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, άλλαξε ... γνώμη κι αποφάσισε να χαρίσει ένα
υποτυπώδες καλλιεργήσιμο υπέδαφος, όπου οι κάτοικοι θα μπορούσαν να αναπτύξουν
ορισμένα αγροτικά προϊόντα.
Τα χρόνια πέρασαν, η φύση αποδείχθηκε
γενναιόδωρη, το υπέδαφος ενισχύθηκε και οι αγρότες της Σαντορίνης πείσμωσαν, με
αποτέλεσμα να καλλιεργούν συστηματικά και με περίσσιο ζήλο τη λιγοστή γη. Τα
κατάφεραν, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που έβγαλαν από τη γη τους προϊόντα που
τους κάνουν γνωστούς σε όλο τον πλανήτη.
Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113027260