Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Περίοδο Προγραμματισμού 2014-2020 – σήμερα 16.4 στην Σύρο

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια διοργανώνει Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περίοδο Προγραμματισμού 2014-2020.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος στο Μάννα Σύρου και θα παραστεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο Συνέδριο -στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς της Περιφέρειας, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων και των τομεακών πολιτικών- θα παρουσιαστούν οι κατευθύνσεις της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, οι τομεακές πολιτικές και το χρηματοδοτικό πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, η διαδικασία εκπόνησης και υποβολής των νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καθώς και οι βασικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την προηγούμενη μέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, συνάντηση εργασίας των αναπτυξιακών φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να προκύψουν οι πρώτες προτεραιότητες της λεγόμενης «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και του «Συστήματος Καινοτομίας» της Περιφέρειας.
Ως Έξυπνη Εξειδίκευση περιγράφεται η διαδικασία αναγνώρισης και εντοπισμού των μοναδικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειας μας, και η ανάδειξη των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της ώστε με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών πόρων να γίνει πράξη το αναπτυξιακό όραμα για το μέλλον.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βλάχου Κωσταντίνα στο τηλ.  22813 60214.