Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

δημοτική παράταξη “Σαντορίνη – ενότητα αλλαγή” ανακοίνωση σχετικά με την ενημέρωση για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης,

Παρακολουθήσαμε άναυδοι στο τοπικό κανάλι της τηλεόρασης, συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Ρούσσου, εκπροσώπου του Δήμου μας σε θέματα υγείας, του Δημάρχου Θήρας, μελών της Δημοτικής του παράταξης και πολιτών, με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας.

Στη συνεδρίαση αυτή εκφράστηκε από τους παριστάμενους η λύπη τους για την απουσία θεσμικών παραγόντων και άλλων πολιτών, που κατά την άποψή τους δυναμίτιζε το κλίμα ομοψυχίας που απαιτείτε όταν μια κοινωνία διεκδικεί το δικαίωμά της στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Διαπιστώσαμε, παρακολουθώντας από τη τηλεόραση τη συνεδρίαση αυτή, ότι κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι επρόκειτο περί συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Με το παρόν δελτίου τύπου, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια το Δήμαρχο Θήρας για το γεγονός ότι δε γνωστοποίησε στον επικεφαλής και τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης την παραπάνω συνεδρίαση και το χειρότερο θέλησε να παραπλανήσει το Θηραϊκό λαό, «παριστάνοντας» ότι μας προσκάλεσε και δήθεν εμείς αδιαφορήσαμε και δεν παραστήκαμε.

Η Δημοτική μας παράταξη, έχει ασχοληθεί επί μακρών και έχει ζητήσει επανειλημμένως στο παρελθόν από το Δήμαρχο Θήρας σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έρχεται ως πρώτο θέμα, το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας και η στενή παρακολούθηση των εξελίξεων.
Ο κ. Δήμαρχος Θήρας σε κανένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας λέγοντας ότι θα μας ενημερώσει, άματη αφίξει του εκπροσώπου του Δήμου για θέματα υγείας , του ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Ρούσσου.

Ο κ. Δήμαρχος παραπλάνησε και τον εκπρόσωπό του Δημοτικού Συμβουλίου και το Θηραϊκό λαό, αφού όχι μόνο δεν μας κάλεσε αλλά και άφησε να εννοηθεί ότι εμείς προσκληθήκαμε και προτιμήσαμε να μην παρασταθούμε.

Επειδή όμως ο λαός πολύ σοφά λέει : «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» θα αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες της κακοστημένης παράστασης του κ. Δημάρχου στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθεί, καταθέτοντας ταυτόχρονα την σαφή και προ πολλού διαμορφωμένη θέση της Δημοτικής μας Παράταξης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας, που σαν μοναδικό γνώμονα έχει την εξασφάλιση του συμφέροντος των πολιτών της Σαντορίνης, των γύρω νησιών και των πολυάριθμων επισκεπτών μας, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην καλύτερη ανάπτυξη των απολύτως αναγκαίων υποδομών της Σαντορίνης.
Η ομοψυχία του Θηραϊκού λαού για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν επιτυγχάνεται με ψέματα και τεχνάσματα, αλλά με ειλικρινή και δημόσια ανταλλαγή απόψεων, ώστε από κοινού να επιτευχθούν οι καλύτεροι όροι διαπραγμάτευσης με τη κεντρική εξουσία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.