Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

πεζοδρόμια σε Φηρά και Καμάρι


Τα ανοιξιάτικά της φορά για μια ακόμη φορά η Σαντορίνη. Και, λέγοντας Ανοιξιάτικα δεν αναφερόμαστε στην ..άνθιση και ομορφιά της φύσης (αν και σαφώς, συγκριτικά, ανώτερη, ποιοτικά και ποσοτικά..) αλλά, στα απαραίτητα μαστορέματα που πραγματοποιούνται αυτη την εποχή, κυρίως απο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, καθώς και απο την αυτοδιοίκηση σε οτι αφορά την δημιουργία ή και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών.


Σε οτι αφορά την δεύτερη περίπτωση, αξίζει να αναφερθεί οτι πεζοδρόμια και μάλιστα σε σχετικά μεγάλο μήκος 500 μέτρων κατασκευάζει αυτήν την εποχή στα Φηρά ο δήμος της Σαντορίνης (απο τον χώρο της «πιάτσας» των ταξί μέχρι την κεντρική πλατεία) ενω αντίστοιχο έργο κατασκευής πεζοδρομείου πραγματοποιείται και στον «εσωπαραλιακό» -όπως αποκαλείται- δρόμο του Καμαρίου, αντίστοιχου μήκους 500 περίπου μέτρων.
Και στις δύο περιπτώσεις τα έργα κρίνονταν απο χρόνια απαραίτητα μιας και πρόκειται για κάποια απο τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του νησιού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε οτι αφορά την κατάσταση και εικόνα της παραλίας του Καμαρίου στην περιοχή της «Καμάρας», δεν έχει βελτιωθεί, παρα τις εργασίες που πραγματοποιούνται απο τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που κάνουν οτι μπορούν για να διορθωθεί η εικόνα της παραλίας και να δουλέψουν τα μαγαζιά τους.