Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2012

Ιt’s wine o’clock ! - Βραδιές Ελληνικών γεύσεων

Το εστιατόριο Ελιά  και το οινοποιείο Κάναβα Ρούσσος μας προσκαλούν σε βραδιές γευσιγνωσίας.
Ο ταλαντούχος Chef  Χρήστος Παπαγεωργίου δημιουργεί και ταιριάζει για εσάς 4 Ελληνικά  πιάτα  με  4 ξεχωριστούς  παλαιωμένους οίνους της Κάναβα Ρούσσου.
Κάθε Δευτέρα,  από τις 19:00 – 23:00 στο Καμάρι σας περιμένουμε για να γευτούμε μαζί τοπικές, αληθινές  γεύσεις .
Κόστος 22€.  Προκρατήσεις στο τηλ. +30 2286031138.  Σας περιμένουμε !

Ιt’s wine o’clock !!!
Elia Restaurant  and Canava Roussos winery invite you to a tasting experience of Greek culinary tradition and creativity. Chef Chris Papageorgiou has designed for you a 4 courses menu which is beautifully paired with 4 aged wines of Canava Roussos.
Every Monday, between 7:00pm and 11:00am, in Kamari we welcome you to a Greek gastronomic voyage. Cost is 22€.  For reservations call us on +30 2286031138.  Hope to see you there!


Ο Xρηστος Παπαγεωργιου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και σπούδασε τουριστικά με ειδικότητα στη μαγειρική.  Προέρχεται  από οικογένεια μαγείρων και γι’ αυτό πάντα υπήρχε το μικρόβιο της μαγειρικής μέσα του. Παρά  το νεαρό της ηλικίας του είναι  ένας επαγγελματίας με 10χρονη εμπειρία στις κουζίνες των καλύτερων  εστιατορίων τις  Ελλάδος.  Σταθμός  τις επαγγελματικής του καριέρας είναι η συνεργασία του με τον σαντορινιό βραβευμένο σεφ  Χρύσανθο Καραμολέγκο που τον θεωρεί μέντορα του!  Προτεραιότητα  του είναι η ποιότητα και η υψηλή αισθητική με σκοπό να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.  Αυτό  το στοίχημα  θέλει να κερδίσει και φέτος στο εστιατόριο ΕΛΙΑ του Βellonias  Villas, στο Καμάρι, με ένα μενού βασισμένο στα παραδοσιακά πιάτα της Ελλάδας συνδυάζει την απλότητα και το παραδοσιακό με το gourmet και το σύγχρονο. Καθώς στα απλά κρύβεται  η ουσία.
Η Κάναβα Ρούσσος, η παλαιότερη ΚΑΝΑΒΑ της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή παλαιωμένων οίνων υψηλής ποιότητας που εκφράζουν με μοναδικό τρόπο τους χαρακτήρες των πολυάριθμων ποικιλιών της Θηραϊκής αμπέλου. Η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια και απόλυτο σεβασμό η τέχνη της οινοποίησης τους νησιού. Σήμερα, η Κάναβα Ρούσσου, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή τέχνη του νησιού, αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και στοχεύει στη δημιουργία παλαιωμένων οίνων με μοναδικές γεύσεις και αρώματα.

Chef Chris Papageorgiou, born in Athens in 1982, has studied Tourism and Culinary arts. Having a profound cooking family heritage and despite his youth, he already has a 10year professional experience in some of the best Greek restaurants. His goal, this year at ELIA restaurant, is to create dishes that are minimal and with a Greek traditional setting but also contemporary and original.
Canava Roussos, the oldest on Santorini, was founded in 1836 to produce high quality wines uniquely expressing the characters of the numerous varieties of Thiran grapes.Decades of experience have passed from generation to generation so that, with consistency, continuity and absolute respect, expression is given to the island's art of wine-making.


Για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς και την ενημέρωση για το μενού, ευχαριστούμε το οινοποιείο Κάναβα Ρούσσος.
Η πρώτη βραδιά θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 11 Ιουνίου, στο εστιατόριο "Ελιά" στον παραλιακό πεζόδρομο στο Καμάρι.
Για περισσότερες πληροφορίες, για το αποψινό μενού καθώς και για να δείτε ποιοί άλλοι θα είναι εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση : https://www.facebook.com/events/374475285949958/