Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

πρωτοβουλίες για την υγεία απο τον δήμο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Kινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νησί μας, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Θήρας. Διακόσιες γυναίκες της Σαντορίνης εξετάστηκαν από τα υπερσύχρονα μηχανήματα της Κινητής Μονάδας.
Ο Δήμος Θήρας δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική έχει διοργανώσει Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, σε συνεργασία με τον Πανκυκλαδικό Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη "Γλυκειά Πορεία", και το προσεχές διάστημα θα υποδεχθεί ιατρική ομάδα του Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος "ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ", αποτελούμενη από παθολογοανατόμο, νοσηλευτές και πλαστικό χειρούργο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 27 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Θήρας, από 09:00 έως 16:00 και την Πέμπτη 28 Ιούνη από 09:00 έως 13:00, χωρίς τηλεφωνικά ραντεβού. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες, στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά την Κυριακή 24/6 και την Τρίτη 26/6 από 20:30 έως 22:00, για τις αρνητικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον άνθρωπο και οι ενδεδειγμένοι τρόποι προφύλαξης. Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, υλοποιείται και με τη χορηγία της Αttica Group και της εταιρείας Blue Star Ferries.

Τέλος σε συνεχεία της περυσινής επιτυχημένης προληπτικής εξέτασης των μαθητών των σχολείων του νησιού μας από γιατρούς του Παίδων Πεντέλης, σύντομα θα επαναληφθεί η επίσκεψη των γιατρών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.