Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2012

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με εκπροσώπους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Το Σάββατο 09 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, με τους υποψήφιους βουλευτές της παράταξης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για το νομό Κυκλάδων, κα Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, κα Ελένη Μαγκανάρη και κ. Δημήτριο Πολιτόπουλο (Αρμάο).

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που διενεργούν οι υποψήφιοι με τους φορείς των Κυκλάδων προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, αλλά και να παρουσιάσουν τις θέσεις της παράταξής τους.

Ο κ. Ρούσσος παρουσίασε στους 3 υποψηφίους το έργο που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και τις δράσεις που σχεδιάζονται για το μέλλον, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών και την έμπρακτη υποστήριξη των Κυκλαδικών επιχειρήσεων, και άκουσε τις θέσεις τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέμα τις στοχευμένες δράσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και πιο συγκεκριμένα την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 07-09 Μαρτίου 2012 με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ κ. Νίκου Χρυσόγελου και αφορούσε στις κοινωνικές-συμμετοχικές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας –στην οποία παρευρέθη ο κ. Ρούσσος– καθώς και στις 3 προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα:

Εκδήλωση για την Κοινωνική Οικονομία και τη σημασία της για τα νησιά σε εποχή κρίσης και μεγάλης ανεργίας, όπου θα παρουσιαστούν καλά παραδείγματα νησιωτικών και ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. (Σύρος, 22/06/κικ2012)

Εκδήλωση για το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής, το πρασίνισμα των λιμανιών και τη μεταστροφή της παραγωγικής δραστηριότητας των ναυπηγείων σε πράσινες κατευθύνσεις (μεταξύ άλλων κατασκευές για ΑΠΕ). (Βρυξέλλες, 27-28/06)

Τριήμερο για την Κοινωνική Οικονομία και τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπου θα συζητηθούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα και θα παρουσιαστούν ανάλογα παραδείγματα από όλη την Ευρώπη. (Αθήνα, 6-8/07)

Κλείνοντας, ο κ. Ρούσσος υπογράμμισε τη σημαντικότητα των παραπάνω πρωτοβουλιών, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία με τις συνεχείς και πρωτόγνωρες αλλαγές και ανακατατάξεις στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.