Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

πρωτοβουλίες απο την Μαρία Δαμανάκη, για την στήριξη της Αλιείας, ζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος....

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος Βουλευτής Ν. Κυκλάδων, κος Χαράλαμπος Κόκκινος, το Σάββατο 9 Ιουνίου  2012 συμμετείχε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη και τοποθετήθηκε για το θέμα της αλιείας που αποτελεί τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.
Ζήτησε την αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν το θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την κάλυψη των αλιέων και την προστασία των θαλασσών.
Η νέα ΚΑΠ να είναι ξεκάθαρη και για αυτούς που έχουν κύριο επάγγελμα την αλιεία αλλά και για τους χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς.
Είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στον ευαίσθητο αυτό επαγγελματικό τομέα και ιδιαίτερα στους νέους επαγγελματίες ώστε να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την αρμόδια επίτροπο κ. Δαμανάκη, ενώ προτείνει,
Να γίνει ειδική συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των αλιέων της περιοχής και να κληθεί και η κα Δαμανάκη προκειμένου να μας  ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.
Να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων και λιμενικών έργων και να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης με τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής.

Παράλληλα, συσπείρωση και πανστρατιά, ζητά σε οτι αφορά τις εκλογές...
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την παρουσία του στη Ρόδο συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε οργανωτική σύσκεψη παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ και σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Σε δηλώσεις του ανέφερε πως στις 17 Ιουνίου αναμετράται η ελπίδα και το όραμα την παραμονή μας στο ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που εκφράζει η ΝΔ, με την ανευθυνότητα, το λαϊκισμό και την έξοδο από την Ευρώπη και την επιστροφή στη δραχμή που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.