Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

τι είδε ο κινέζος...

ή, θέλω κι εγω αντιλόπες....(!)

Τον Δήμαρχο Θήρας επισκέφτηκε εχθές αντιπροσωπία Κινέζων αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κο Lin Songtian.
Ο Δήμαρχος Θήρας υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις της Κίνας με την Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από πλευράς των δύο ανδρών στον πολιτισμικό πλούτο της Σαντορίνης αφού αποτελεί κριτήριο επιλογής του τόπου διακοπών των Κινέζων.
Ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε πως η Σαντορίνη δεν είναι μαγευτική μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός το οποίο έχουν διαπιστώσει οι Κινέζοι επισκέπτες, και αναφέρθηκε στη δυνατότητα ανάπτυξης χειμερινού τουρισμού αφού λειτουργούν επιχειρήσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.
Ο κος Lin εξέφρασε τη βεβαιότητα του για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο κρατών και την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα εξέλθει σύντομα από την οικονομική κρίση χάρη και στην υποστήριξη της Κινεζικής Δημοκρατίας, η οποία κατά τον κο Lin είναι δεδομένη. Επίσης στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν την εξαγωγή των εξαιρετικής ποιότητας Θηραϊκών αγροτικών προϊόντων στην μεγάλη αγορά της Κίνας.
Τέλος, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία και πολιτισμό των δύο λαών. Ο κος Ζώρζος και ο κος Lin αντάλλαξαν δώρα, όπου ο Δήμαρχος Θήρας προσέφερε στον Κινέζο αξιωματούχο ένα ακριβές αντίγραφο από την περίφημη τοιχογραφία με τις «Αντιλόπες» από το Ακρωτήρι.