Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Επιμελητήριο - ενημερωτική εκδήλωση για συμμετοχή σε πρόγραμμα για τον εναλλακτικό τουρισμό

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.) στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού Κυκλάδων, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση της δράσης, «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΣΠΑ 2007-2013, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ. Η δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός» αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος, στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.
Η παρουσίαση θα γίνει με ταυτόχρονη «ζωντανή» συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του, στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.
Δικαίωμα συμμετοχής στην δράση έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Ενδεικτικά, μορφές εναλλακτικού τουρισμού που δύναται να επιδοτηθούν είναι: Αθλητικός τουρισμός αναψυχής, Θαλάσσιος τουρισμός, Τουρισμός υπαίθρου, Γαστρονομικός τουρισμός και Τουρισμός υγείας και ευεξίας.
Ενισχύονται έργα με προϋπολογισμό από 10.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ ανά επενδυτική πρόταση και με ανώτατο ύψος ίσο με τον ετήσιο κύκλο εργασιών/ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης της χρήσης 2010 (οικονομικό έτος 2011). Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα τρίμηνης (3) παράτασης.
Το ύψος της δημόσιας χρηματοδότησης ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στο 40%.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 15/09/2011 μέχρι 15/11/2011 μέσω του www.ependyseis.gr/mis
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στον 22810-82346 www.e-kyklades.gr