Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

καλή η πορεία των έργων της ΔΕΥΑΘ

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της τοποθέτησης των αγωγών ύδρευσης στον δρόμο Φηρών - Πύργου από συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Σαντορίνης.
Το έργο μήκους 2 χιλιάδων 700 μέτρων ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με το τέλος των εργασιών για την εγκατάσταση των «κάθετων» συνδέσεων και των 2 πυροσβεστικών κρουνών που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εκατέρωθεν ακινήτων.
Σύμφωνα με την επιχείρηση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή με την ολοκλήρωση των εργασιών θα μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΘ για την σύνδεση των ακινήτων τους με το δίκτυο της ύδρευσης.
Παράλληλα, την ικανοποίησή της για την καλή πορεία και έγκριση των χρηματοδοτήσεων των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής του Ημεροβιγλίου εκφράζει η διοίκηση της Επιχείρησης.
Πρόκειται για την αποχέτευση της καλντέρας του Ημεροβιγλίου και το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Ημεροβιγλίου.
Σε ότι αφορά το πρώτο έργο, την αποχέτευση της καλντέρας του Ημεροβιγλίου, βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης με το ποσό του 1εκ. 191 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ ενώ αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο από το ξεκίνημά του.
Το έργο που έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγο της ιδιομορφίας της περιοχής μιας και πρόκειται για την καλντέρα, προβλέπει την τοποθέτηση 1,5 χλμ αγωγών αποχέτευσης και 5 αντλιοστάσια.
Το έργο αποτελεί στοίχημα δεκαετιών για την περιοχή ενώ αναμένεται να εξυπηρετήσει πολλές επιχειρήσεις και κυρίως ξενοδοχεία που αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες αναγκαστικής ύπαρξης δεξαμενών λυμάτων..
Σε ότι αφορά το δεύτερο έργο, πρόκειται για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Ημεροβιγλίου από τη νέα αφαλάτωση των Φηρών. Για το έργο αυτό έχουν δεσμευθεί τα χρήματα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» ύψους 3εκ. 870 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ και αναμένεται η έγκρισή του και στην συνέχεια η δημοπράτησή του. Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης απο την νέα αφαλάτωση που βρίσκεται στην περιοχή "έξω γυαλός" μέχρι την δεξαμενή του Ημεροβιγλίου. Η μονάδα της αφαλάτωσης του "έξω γυαλού" σήμερα (και εδω και έναν χρόνο απο την έναρξη λειτουργίας της) λειτουργεί με δύο μονάδες που παράγουν χίλια κυβικά νερό σε 24 βάση η κάθε μία, ενω με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να παράγουν 4.500 κυβικά σε 16 ώρες λειτουργίας.