Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

αστυνομικό δελτίο..

Μπορεί ελαφρώς το κλίμα να έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, και οι περισσότεροι να έχουν, και να επιθυμούν να έχουν, άποψη περί των πρόσφατων διαδηλώσεων, διαμαρτυριών καθώς και επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας, πλήν όμως, η εθιμοτυπία, εθιμοτυπία.. Και το κάτω κάτω, όλοι απο κάπου πρέπει να "κρατιόμαστε", πόσο μάλλον αυτήν την εποχή της .. φουρτούνας! (λέμε εμείς οι νησιώτες,... των "αναταράξεων" θα λένε οι ευρωπαίοι!)

Με την καθιερωμένη εθιμοτυπία γιορτάστηκε και φέτος στις 20 Οκτωβρίου η "Ημέρας της Αστυνομίας" και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου.
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, εκπρόσωποι της ηγεσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρακολούθησαν την λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου και την δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Ρόδο και από την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Κω.

οι εμφατικού τύπου απορίες του Τύπου και η πραγματικότητα...
Συνελήφθη στις 20.10.2011 το βράδυ στην Θήρα μετά από έλεγχο που έκαναν περιπολούντες αστυνομικοί Α.Τ. Θήρας, ένας ανήλικος 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για παράνομη οπλοκατοχή. Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.