Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Βρούτσης για ψήφιση πολυνομοσχεδίου (21.10)

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου (21.10.2011), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ στη Βουλή διεξάγεται με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, σε κλίμα «ιδιαίτερης κοινωνικής έντασης», μία πολύ κρίσιμη συζήτηση η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί την κοινή γνώμη με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία της. Η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος με τίτλο «λογαριασμός κοινωνικής εξισορρόπησης» προβλέπει έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πάταξη που υπόσχεται εδώ και δύο χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και άρα πρόκειται για άλλη μια απόπειρα “κοινωνικής εξαπάτησης”.
Αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» σε ένα Ν/Σ που στον πυρήνα του περιλαμβάνει εκτός των άλλων ακραίες μορφές υπερφορολόγησης χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και πολύτεκνων και έκτακτες εισφορές, ως αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής που απέτυχε την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάταξη της οικονομίας.
Η κυβέρνηση μετά από 2 χρόνια απαράδεκτης ολιγωρίας, αδράνειας και πολιτικής αλαζονείας για το μόνο που μπορεί να καυχιέται είναι ότι κατάφερε την κατάρρευση των εσόδων, την διάλυση του φορολογικού συστήματος και τα μηδενικά αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την τρίτη αλλαγή μέσα σε 18 μήνες της φορολογικής κλίμακας. Το ίδιο συνέβη και με τις φοροαπαλλαγές, ενω τώρα επιχειρείται για τρίτη φορά, μέσα σε 18 μήνες, νέα αλλαγή που εφαρμόζεται με οριζόντιο τρόπο και αυξάνει τις φορολογικές επιβαρύνσεις.