Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μπορεί να λειτουργήσει

Αδικαιολόγητη και άδικη στασιμότητα παρατηρείται, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν κάτοικοι του νησιού, στο θέμα της μη λειτουργίας του "πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής" που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια στην Σαντορίνη και βρίσκεται στην περιοχή του Βουρβούλου.
Σύμφωνα με το πρόσφατο ιστορικό, το πάρκο κατόρθωσε να λειτουργήσει μονο για κάποιες λίγες επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων περί τα τέλη της περυσινής σχολικής χρονιάς (2010 - 2011) κι έκτοτε, παραμένει κλειστό. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, το πάρκο, που το διαχειρίζεται ο Δήμος Σαντορίνης, χρειάζεται πολύ μικρή συντήρηση, κυρίως καθαρισμό, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει σχολεία, ενω -μάλλον;- εύκολα μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα με την έλλειψη τουαλετών. Παράλληλα, κι απ' οτι πάλι έχουμε πληροφορηθεί υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών και σε εθελοντική βάση να προσφέρουν τις υπηρεσίες και την εμπειρία τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση σε θέματα "κυκλοφοριακής αγωγής".
Οπότε, δεν μένει παρά να ευχηθούμε να υπάρξει ενδιαφέρον απο πλευράς της δημοτικής αρχής και οι απαραίτητες διαδικασίες να "τρέξουν" γρήγορα ώστε ο χώρος να λειτουργήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες προορίστηκε.