Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

μια θετική εξέλιξη και μια (συνεχιζόμενη) απεργία

Οι βουλευτές του Πα.Σο.Κ. των νησιωτικών περιοχών και Πειραιά, με πρότασή τους η οποία έγινε αποδεκτή από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, κατάφεραν να ανατρέψουν την δυσμενή ρύθμιση για τους πολίτες εκείνους που συνταξιοδοτούνται με βαρέα και ανθυγιεινή εργασία καθώς και τους ναυτικούς κάτω των 55 ετών εφόσον έχουν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα συντάξιμα χρόνια. Έτσι καμιά μείωση στις συντάξεις τους, λόγο της ηλικίας τους, δεν πρόκειται να υποστούν οι συνταξιούχοι αυτών των κατηγοριών.
Επίσης εξασφαλίσθηκε συνάντηση της Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Παπαμανώλη με ημερομηνία 20.10, "μετά από αυτή την έκβαση και λόγο ότι τα παραπάνω αποτελούσαν βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο. θεωρώ ότι η Ναυτική Ομοσπονδία θα πρέπει άμεσα να λύσει την απεργία της, να αποκατασταθούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και να εξυπηρετηθούν μετά από 4 ημέρες οι συμπολίτες μας στα νησιά."


Πλήν όμως, "διαφορετική γνώμη" είχε τελικά η διοίκηση της ΠΝΟ η οποία το απόγευμα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεών της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ και διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της, αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 21-10-2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Κυριακή 23-10-2011 και ώρα 06.00. « Η ΠΝΟ δεν αγνοεί το γεγονός ότι οι επιβάτες υφίστανται ταλαιπωρία, πλην όμως, έχει τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται και κατανοούν πλήρως τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτεργατών και τους λόγους, που τους οδήγησαν στην κάθοδο σε απεργία, η αποκλειστική ευθύνη της οποίας βαρύνει την κυβέρνηση».
Η ΠΝΟ καλεί τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες στη συγκέντρωση το Σάββατο στις 11 το πρωί απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.