Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

οι κινητοποιήσεις στην Σαντορίνη

Περισσότερο κόσμο απο κάθε προηγούμενη φορά στο πρόσφατο παρελθόν συγκέντρωσαν οι πορείες και διαμαρτυρίες ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκαν στην Σαντορίνη και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία των Φηρών το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2011.
Και τις δύο ημέρες οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 350, αριθμός μεγάλος, όπως άλλωστε χαρακτηρίστηκε κι απο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, για τα δεδομένα του νησιού. Κατα την διάρκεια των ομιλιών, εκλεγμένοι αλλά και πολίτες εξέφρασαν την δυσφορία και αγανάκτησή τους στα μέτρα και στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με τις ρυθμίσεις σε εργασιακά ζητήματα που επέλεξε να εφαρμώσει η κυβέρνηση.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και εργαζόμενοι απο τον ιδιωτικό τομέα ενω την συμπαράστασή τους σε όσους θα ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν λόγο συνθηκών και της φύσης της εργασία τους να συμμετάσχουν στην απεργία, εξέφρασαν όλοι σχεδόν οι ομιλητές.
Αποχή απο την εργασία τους πραγματοποίησαν χθές Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, για 3η συνεχόμενη ημέρα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Σαντορίνης, τόσο σε οτι αφορά το προσωπικό των γραφείων όσο και των υπηρεσιών καθαριότητας καθώς και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαντορίνης καταδίκασε τα μέτρα της κυβέρνησης υποστηρίζοντας οτι οδηγούν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού στην φτώχια καθώς και στην υποτίμηση της περιουσίας τους.