Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

ημερίδα των ευρωβουλευτών του Πασοκ για την Αυτοδιοίκηση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πασοκ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα το Γραφείο του κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργανώνει σε συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές του Πασοκ  Ημερίδα με θέμα την "Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" με προσκεκλημένους τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες και Δημάρχους της Χώρας, την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Με στόχο την άμεση υποστήριξη του έργου των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της χώρας, ιδιαίτερα εν όψει της μεγάλης αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που επιφέρει το Πρόγραμμα Καλλικράτης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από τις 09:30 ως τις 17:00, στο Ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ στην Αθήνα.

Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ημερίδα και θα συμβάλουν στη σφαιρική ενημέρωση των νέων αιρετών αρχόντων για μία σειρά από ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπόνησης αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο και της σωστής και αποτελεσματικής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Για το λόγο αυτό θα διοργανωθούν 4 θεματικές ενότητες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στους τομείς της Περιφερειακής Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Πολιτικής Αλιείας, του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών, και του Πολιτισμού και Τουρισμού.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ βασικοί ομιλητές από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κοινοβουλίου θα είναι ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, η Επίτροπος Αλιευτικής και Ναυτικής Πολιτικής Μαρία Δαμανάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντανούτα Χούμπνερ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές. Από ελληνικής πλευράς, στους προσκεκλημένους Περιφερειάρχες και Δημάρχους θα μιλήσουν οι Υπουργοί Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του Προέδρου της Μάρτιν Σουλτς.