Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

Κόκκινος για Οργανισμό Λειτουργίας Περιφέρειας

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κόκκινος σχολιάζει τον Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας, λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίασή της στην δημοσιότητα. Τα σχόλιά του είναι επικριτικά, κάτι που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς οτι αποτελεί πάγια τακτική της -κάθε- αντιπολίτευσης, πλήν όμως εμείς περιμένουμε το επόμενο διάστημα απο πλευράς του κ. Κόκκινου περισσότερα στοιχεία (αριθμούς, νούμερα, ποιοί εδω, ποιοί εκεί κλπ) ώστε να στοιχειοθετείται καλύτερα η σημερινή ευανάγνωστη πολιτική θεωρία.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκινος σημειώνει οτι,

Λίγες μέρες πριν να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση στους ρυθμούς του «Καλλικράτη», είδε το φως της δημοσιότητας η τελική μορφή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Δυστυχώς παρά τις καλές μας προθέσεις και την δικαιωματικά σωστή και έγκαιρη ενημέρωση που ζήτησε ο συνδυασμός μας το Σάββατο 20/11/2010 από τον κο Μαχαιριδη , ενημερωθήκαμε πρόσφατα μέσω του Δωδεκανησιακού Τύπου για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ερωτηματικά και αναπάντητες απορίες γεννιούνται και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Αφενός παρατηρείται συγκέντρωση υπηρεσιών στις Κυκλάδες, χωρίς ωστόσο να έχει διασφαλιστεί η στελέχωση αυτών των υπηρεσιών και αφετέρου παρατηρείται «αποψίλωση» υπηρεσιών στη Δωδεκάνησο.
Οι λιγοστοί «ηρωικοί» υπάλληλοι των υπηρεσιών καλούνται να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο εργασίας την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι νησιώτες μας βιώνουν την εγκατάλειψη και την απομόνωση. Οι πολίτες κινδυνεύουν να υποστούν αφάνταστη ταλαιπωρία , είναι ανενημέρωτοι και ζητούν ενεργοποίηση όλων των φορέων και ορθολογιστική «εξακτινωση» των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του αναμένονται δεκάδες καθοριστικές Υπουργικές Αποφάσεις που θα οριστικοποιούν το θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος των επτά (7) Γενικών Διοικητών που θα είναι πρόσωπα αρεστά στην Κυβέρνηση και αναμένεται να λειτουργήσουν ως το «μακρύ της χέρι» και ως «χωροφύλακες» των αιρετών αυτοδιοιηκητικων οργάνων.