Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2010

τίτλοι τέλους για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων

Σε κλίμα συγκίνησης η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων που δημοσιεύει η «Κοινή Γνώμη»,

Στην αποχαιρετιστήρια τοποθέτησή του ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας αναφέρθηκε στο έργο που αφήνει πίσω του ο 16ετής θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και ιδιαίτερα στο έργο που έγινε τα τελευταία 8 χρόνια. Ευχαρίστησε όλους του Νομαρχιακούς συμβούλους και τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στην Νομαρχία ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους τον τιμώρησαν και τον καθαίρεσαν όπως είπε, επειδή είχε το θάρρος να πεί την αλήθεια.
Ο κ. Μπάιλας τόνισε ότι θεωρεί όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους τίμιους και ηθικούς ανθρώπους που πάλεψαν για τα προβλήματα των νησιών και που αφήνουν μια σοβαρή παρακαταθήκη στους νησιώτες, ενώ, ευχαρίστησε όλους του Κυκλαδίτες που, όπως είπε, τον αγκάλιασαν με αγάπη και τόνισε ότι τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους.
Ο κ. Μπάιλας αναφέρθηκε τέλος επιγραμματικά σε αρκετές από τις κατακτήσεις του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες απ’αρχής του.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Λεονταρίτης άσκησε κριτική στον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στον «Καλλικράτη» ενώ σημείωσε ότι οι Κυκλάδες θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες. Ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του ενώ άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο Συμβούλιο αλλά και στον .. εαυτό του αναφέροντας χαρακτηριστικά πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, όπως είναι μια οργανωμένη μαρίνα τουριστικών σκαφών. Ευχήθηκε τέλος στους νέους θεσμούς να λειτουργήσουν καλύτερα.

Ο κ. Βαγγέλης Σιγάλας της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του θεσμού, ενώ κάλεσε όλους όσους θα συνεχίσουν μέσα από τον θεσμό της Περιφέρειας να ανατρέψουν τις σημερινές πολιτικές που κρατούν όμηρο τα νησιά.

Ο κ. Συρμαλένιος επικεφαλής της Συνκυκλαδικής αναφέρθηκε στους αγώνες που έκανε ο θεσμός ενάντια στο συγκεντρωτικό κράτος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ενώ σχετικά με τον θεσμό της Νομαρχίας είπε ότι κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και σήμερα κλείνει τον κύκλο του χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να σταθεί αυτάρκης στα πόδια του.