Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

με επιτυχία η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το φορολογικό


Ενημέρωση σχετικά με την επιτυχημένη πραγματοποίηση της εκδήλωσης με θέμα «Το νέο φορολογικό καθεστώς που αφορά στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών» μας έστειλε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στη Σύρο με ταυτόχρονη διασύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρ’ όλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ που «πάγωσε» όλες τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς την παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα, που παραβρέθηκαν στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σύρο και στα γραφεία του φορέα στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, με τα οποία υπήρχε ταυτόχρονη, ενεργή διασύνδεση μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ευθύμιος Σαΐτης, στέλεχος της Διεύθυνσης Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Δημήτρης Λέντζας, οικονομολόγος και φοροτεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Λόγω της σημαντικότητας του θέματος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων είχε απευθύνει κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν ερωτήματα εγκαίρως, ώστε να μπορέσουν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και διευκρινίσεις από τους εισηγητές.
Η αποδοχή του καλέσματος αυτού ήταν επιτυχής, καθώς περισσότερα από 15 μέλη κυρίως λογιστές, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε κατέθεσαν γραπτώς αρκετά ερωτήματα, τα οποία, μαζί με όσα διατυπώθηκαν επιτόπου από τους παρευρισκόμενους, απαντήθηκαν εντός των περίπου 4 ωρών που διήρκησε η εκδήλωση.
Τέλος, στην εκδήλωση έγινε και μια πρώτη παρουσίαση της νέας, υπηρεσίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για φορολογικά θέματα προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω της Δικτυακής Πύλης www.e-kyklades.gr