Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Επίσης, η κοινότητα της Οίας μας ενημερώνει οτι θα συμμετάσχει και φέτος στην "ωρα της Γης"

Σϋμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Η Κοινότητα Οίας ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα της διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία Η ώρα της Γης στέλνοντας το μήνυμα πως το κλίμα είναι… στο χέρι μας! (αλήθεια, σε ποιό;)

εδω τα καλά τα νέα...
με αφορμή την ώρα της γής, η κοινότητα της Οίας μας ενημερώνει για πολλές απο τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που εχει αναλάβει και εχει πιστοποιήσει...


Η Κοινότητα Οίας πιστοποιήθηκε και πήρε το σήμα αειφορίας από το Δίκτυο «Δάφνη» για το έτος 2009.
Ανέλαβε την Προεδρία του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου για μια συνεχή προσπάθεια για την διατήρηση και προστασία του αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος.
Συντασσόμαστε στο πλευρό του παγκόσμιου δικτύου WWF προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη για ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:
Της προστασίας της βιοποικιλότητας
Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης

Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες. Σας καλούμε να δώσουμε και φέτος τη δική μας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία:

«Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 20:30 μ. μ. για να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, για ακόμη μία φορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Καλούμε όλους τους δημότες μας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:30 να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.