Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

η (τοπική) μέρα της κρίσεως ...
ή «είχε παλιόκαιρο την μέρα που σε χώρισα...»


Δεν το είχα μάθει, τα δεντράκια είδα και ρώτησα, για το «πως είναι έτσι;»
Για να πάρω την απάντηση οτι το Καμάρι «χτυπήθηκε» άσχημα απο τις τελευταίες κακοκαιρίες (οι ισχυροί βόριοι άνεμοι που έπληξαν το νησί στις αρχές του μήνα) με αποτέλεσμα τα μεγάλα κύματα να ξεριζώσουν τις αλμύρες που βρίσκονταν στην παραλία. Οι άνθρωποι που μένουν και δουλευουν στην περιοχή, προσπάθησαν τουλάχιστο και τα κλάδεψαν και τα ξαναφύτεψαν, οπώτε, απομένει να δούμε αν τα δεντράκια καταφέρουν να «πιάσουν».
Για όσους τώρα αναρωτιέστε για το εαν προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα ή εαν άλλαξε η μορφολογία της παραλίας, ζημιές εχει υποστεί η καντίνα που βρίσκεται κοντά στο βουνό (δυστυχώς κι εκεί τα δεντράκια δεν την γλίτωσαν) ενω, έτσι όπως την βλέπω, εχει αλλάξει και η εικόνα της παραλίας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι η παραλία έχει «στενέψει».


Αυτό που παρατήρησα είναι οτι η αμμουδιά, φαίνεται σαν να χει «κατέβει» σαν να εχει υποχωρήσει δηλαδή κάτι που γίνεται εμφανές και απο τα μεγάλα «σκαλοπάτια» που εχουν δημιουργηθεί μεταξύ των «μπαλκονιών» των καταστημάτων και της παραλίας (βλέπετε στην μιά φωτογραφία) υψομετρική διαφορά δηλ. που δεν υπήρχε στο παρελθόν...
Σε πολύ απλά ελληνικά, στο Καμάρι λένε οτι η θάλασσα πήρε την άμμο και προφανώς εχουν δίκιο γιατί δεν είναι κι η πρώτη φορά που το βλέπουν...


Άλλοι πάντως λένε οτι χρειάζεται (περισσότερο παρά ποτέ), άλλοι πάλι λένε οχι (μα, καθόλου!) φορτωτής για να «ισιώσει» την παραλία, με τους δευτερους να υποστηρίζουν οτι τα κύμματα φέτος την έχουν στρώσει «μια χαρά».
Απομένει να δούμε ποιός θα προλάβει ποιόν στο «στρώσιμο» της παραλίας.


(τα αποτσίγαρα πάντως τα...σκούπισε η θαλασσα...)

Φωτογραφίες (ντοκουμέντο!) απο την ώρα της καταστροφης(!!) θα ανεβάσουμε σε αυριανή ανάρτηση...









....