Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Πάρτε τώρα κι εναν Κόκκινο....

Ομιλία με θέμα «Απασχόληση – Κοινωνική Ασφάλιση –Κοινωνική συνοχή»
πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο προσυνέδριο της ΝΔ ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Χ. Κόκκινος.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων (ξεσπάθωσε κατα του Πασόκ και) είπε οτι:

Το Πασοκ λειτουργεί ως πορτοφολάς αφού παίρνει από τη τσέπη του εργαζόμενου το υστέρημά του. Τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι –για πρώτη φορά – θα έχουν ονομαστική και πραγματική μείωση αποδοχών. Τους καλούν σε θυσίες χωρίς ελπίδα .
Η ανεργία καλπάζει. Δυστυχώς κάθε οικογένεια έχει και τον άνεργό της . Θυμίζω ότι η Ν.Δ. το 2004 παρέλαβε την ανεργία στο 12% και παρά τους φόβους που εκφράστηκαν για αύξησή της τη μετά Ολυμπιακών Αγώνων εποχή και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση το Σεπτέμβριο του 2009 , η κυβέρνηση Καραμανλή την παρέδωσε στο 7,5%. Σήμερα φτάνει στο διπλάσιο και πολλοί εκτιμούν ότι το 2010 θα ξεπεράσει το 20%.
Είναι εμφανέστατη η απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το υπουργείο απασχόλησης δεν έχει αποπληρώσει 200 εκ. ευρώ σε φορείς υλοποίησης έργων του Γ’ ΚΠΣ με αποτέλεσμα 10.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ΚΕΚ να οδηγούνται σε οικονομικά αδιέξοδα και ανεργία.
Το μισαλλόδοξο ΠΑΣΟΚ αντί να περιορίσει την ανεργία, με το «καλημέρα» της διακυβέρνησής του στράφηκε κατά των συμβασιούχων και των εργαζόμενων στα stage.