Τρίτη, Απριλίου 21, 2015

«Αρχιτεκτονικές επεμβάσεις μικρής κλίμακας σε παραδοσιακούς οικισμούς της Σαντορίνης - το παράδειγμα του Πύργου Καλλίστης» τα βίντεο της επιτυχημένης και χρήσιμης εκδήλωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Εστία» στον Πύργο η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου – οδηγού της καθηγήτριας Α.Π.Θ. κας Κλαίρης Παλυβού και της αρχιτέκτονος μηχανικού κας Κατερίνας Ριτζούλη με τίτλο «Αρχιτεκτονικές επεμβάσεις μικρής κλίμακας σε παραδοσιακούς οικισμούς της Σαντορίνης - Πρακτικός Οδηγός - το παράδειγμα του Πύργου Καλλίστης».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που έκρινε το αποτέλεσμα της εργασίας της κ. Παλυβού ιδιαίτερα χρήσιμο για την αρχιτεκτονική και οικιστική εξέλιξη του οικισμού του Πύργου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ν. Ζώρζος και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Πράσσος.

Το βιβλίο με θέμα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει χρήσιμες οδηγίες για το σωστό τρόπο αναπαλαίωσης στους παραδοσιακούς οικισμούς, δημιουργήθηκε με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που χρηματοδότησε την έκδοσή του, του Δήμου Θήρας και του πολιτιστικού Συλλόγου «Εστία», από την Αρχιτέκτονα Δρ Κλαίρη Παλυβού, την αρχιτέκτονα μηχανικό κα Κατερίνα Ριτζούλη και ομάδες φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στα εξής λίνκ :