Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015

συνάντηση των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων

Την Τρίτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, κ. Πασχάλη Συρίγο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτριο Κομιτόπουλο, τη Γενική Γραμματέα, κα Άννα Γιαννακού-Πάσχου, και τον Ταμία της Ομοσπονδίας, κ. Φραγκίσκο Ράμφο στην Αθήνα σε αίθουσα της Βουλής. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Μαυρουδή.

Θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η πορεία της οργάνωσης της Ημερίδας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων με θέμα «Ο Πρωτογενής τομέας πυλώνας ανάπτυξης της βιώσιμης οικονομίας των μικρών νησιών». Κεντρικά ζητήματα είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων πολιτικών για τη νησιωτική κτηνοτροφία και γεωργία και την περιφερειακή πρωτογενή ανάπτυξη. Από τους βασικούς σκοπούς της ημερίδας μεταξύ άλλων είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων στα νησιά μας για να εργασθούν στον τόπο καταγωγής τους παίρνοντας την ανάπτυξή του στα χέρια τους.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμβουλή και υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτής. Προσκεκλημένοι θα είναι μεταξύ άλλων αναπτυξιακοί και αυτοδιοικητικοί φορείς των Κυκλάδων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κ.ά.