Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

συμμετοχή Δημαρχου στη συνεδριαση ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, και αποφαση ΚΕΔΕ για τα αποθεματικα των Δημων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

O Δήμαρχος Θήρας την 20η  Απριλίου συμμετείχε στο προσυνέδριο που οργανώθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)  και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με αντικείμενο συζήτησης την νησιωτική πολιτική και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους αιρετούς των νησιών.
Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης ο Δήμαρχος εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας  με τις διοικητικές αλλαγές που έφερε ο «Καλλικράτης»  και τα προβλήματα δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αναγκαιότητες του νησιού κυρίως  λόγω έλλειψης προσωπικού.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Κ.Ε.Δ.Ε. ακολούθησε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) στην οποία επίσης συμμετείχε ο Δήμαρχος Θήρας ως μέλος.
Την ίδια μέρα η κυβέρνηση γνωστοποίησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) σύμφωνα με την οποία οι Ο.Τ.Α. (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στη Τράπεζα Ελλάδος, κάτι που θα πλήξει ακόμα περισσότερο τους Δήμους και θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.
Ο Δήμαρχος συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου με θέμα την αντίδραση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προαναφερθείσα Π.Ν.Π..
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αυτής  εκδόθηκε ψήφισμα-απόφαση από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία υιοθετήθηκε από Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) και την οποία μπορείτε να δείτε στο συνημμένο αρχείο :
Την Παρασκευή 24 Απριλίου θα τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης σχετικά με τα ανωτέρω.

Την απόφαση – ψήφισμα της ΚΕΔΕ μπορείτε να δείτε εδώ :