Τρίτη, Απριλίου 21, 2015

ανακοινώσεις του ΕΜΕΙΣ : βόμβα στον τουρισμό των νησιών μας οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου - η Σαντορίνη χαμένη στους δαίμονες της ασφάλτου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΜΕΙΣ,

 Βόμβα στον τουρισμό των νησιών μας οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κου Χατζημάρκου, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, περί υγειονομικής βόμβας που μας απειλεί, λόγω της εισροής προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την υπερβολή που διατυπώθηκαν, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοιχείων, δίνει την εντύπωση ότι ο Κος Χατζημάρκος συντάσσεται πλήρως με τη προπαγάνδα που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, σε αγαστή συνεργασία με τα ιδιωτικά ΜΜΕ για το μεταναστευτικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στα παράλια της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα ο Κος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι παρ’ όλο που δεν γνωρίζει τον αριθμό ασθενών των μεταναστών που εισρέουν στη χώρα, γιατί κατά πως λέει δεν γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις σ’ αυτούς, συνεχίζει λέγοντας  ότι τελικά από εξετάσεις που έγιναν σε κάποιες αλλοδαπές ιερόδουλες από εθελοντές ιατρούς, στο νησί της Ρόδου, βρέθηκε υψηλό ποσοστό ασθενών με AIDS, το οποίο το υπολογίζει, σε ποσοστό της τάξης του 30%. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο Ραδιοσταθμού της Ρόδου, αποκάλυψε ότι το περιβόητο 30%, τελικά ήταν μόνο μία γυναίκα. 

Κατέληξε δε στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ότι όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί υγειονομική βόμβα για τα νησιά μας, στηρίζοντας το επιχείρημα του σε μία υπόθεση εργασίας που λέει ότι οι πρόσφυγες που προέρχονται από αυτές τις χώρες, δεν μπορεί, ανάμεσα τους θα υπάρχει υψηλό ποσοστό ασθενών με μεταδιδόμενες νόσους.

Πλήθος οι ενστάσεις μας για τις δηλώσεις του Κου Χατζημάρκου.

Πρώτα απ’ όλα ένα δημόσιο πρόσωπο, αιρετό από τη πλειοψηφία του λαού των νησιών του Ν.Αιγαίου, θα έπρεπε όταν κάνει παρόμοιες καταγγελίες , να παραθέτει συνοδευτικά και τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να έχει η καταγγελία του τη βαρύτητα που της αρμόζει.

Δεύτερον οι αμετροεπείς δηλώσεις για υγειονομική βόμβα, δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται στο εκπληκτικό νούμερο της μίας και μοναδικής ασθενούς με AIDS, που εντοπίστηκε στη Ρόδο.
Τρίτον αναρωτιόμαστε αν ο Κος Χατζημάρκος έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των δηλώσεων του, και τι μπορεί να επιφέρουν αυτές στον τουρισμό των νησιών μας, την ώρα που γίνονται την ευαίσθητη στιγμή της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Και κάτι τελευταίο. Ο Κος Χατζημάρκος θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να “συνηθίσει” στην ιδέα ότι οι εξαθλιωμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι που καταφτάνουν κατά χιλιάδες με άθλια σαπιοκάραβα στα νησιά του Ν.Αιγαίου, δεν είναι μετανάστες, κατά πως τους ονομάζει, αλλά πρόσφυγες, θύματα της εμπόλεμης κατάστασης των χωρών τους. Θύματα πολέμων που δημιούργησαν συγκεκριμένες πολιτικές, συγκεκριμένων κυβερνήσεων.

Εμείς ως Δημοτική παράταξη, πιστεύουμε ότι οι γενικεύσεις και οι υπερβολές στο ζήτημα, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά δημιουργούν αρνητικό πρόσημο για τη συναίνεση που χρειάζεται, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη και πολιτισμένη λύση στο πρόβλημα.


Η Σαντορίνη χαμένη στους δαίμονες της ασφάλτου

Η Σαντορίνη της λακκούβας εν έτει 2015. Τα ανολοκλήρωτα έργα του αποχετευτικού δικτύου. Η απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών και τουριστών στους δρόμους του νησιού. Η καταστροφή των οχημάτων και το όραμα του Δημάρχου για να κηρυχθεί η Σαντορίνη μνημείο παγκόσμιας γεωφυσικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Θα μπορούσε όλο αυτό να αποτελέσει μέρος μιας έκθεσης ιδεών για τη Σαντορίνη, τον αναγνωρισμένο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.           Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, στη Σαντορίνη αναμένεται αύξηση των τουριστών κατά πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρσι.

Πώς είναι δυνατόν όμως να υποδεχθεί το νησί όλο αυτό το φορτίο από ανθρώπους και οχήματα, πάνω σε δρόμους γεμάτους λακκούβες; Kαι αυτό είναι ένα φαινόμενο που κυριαρχεί σε όλη τη Σαντορίνη.

Ο Δήμαρχος του νησιού διαρρηγνύει τα ιμάτια του, λέγοντας ότι για την αποκατάσταση των άθλιων δρόμων χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες που τις συναντάμε περί τα τέλη της άνοιξης , και άρα οι όποιες  εργασίες αποκατάστασης πρέπει να γίνουν αυτή τη χρονική περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπάρχει λύση, και αυτή δεν είναι άλλη από τη χρήση του ακριβότερου μεν, αλλά αποτελεσματικότερου τρόπου ρήψης ασφάλτου. Η λεγόμενη ψυχρή μέθοδος ασφαλτόστρωσης, που είναι πραγματοποιήσιμη με κάθε καιρό.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι η εικόνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας, αλλά και κανένα Σαντορινιό πολίτη. 

Αναρωτιόμαστε αν αξίζει η Σαντορίνη και η τουριστική της εικόνα, να μπαίνει σε τέτοια διλλήματα.
Κύριε Δήμαρχε, θερμά σας παρακαλούμε, την επόμενη φορά……διαλέξτε τη ψυχρή μέθοδο ρήψης ασφάλτου, ώστε οι δρόμοι της Σαντορίνης να μην παρουσιάζουν αυτή την εικόνα.


ΕΜΕΙΣ    Ριζοσπαστική Κίνηση Θηραίων Πολιτών