Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015

μονάδα Αφαλάτωσης, ένα σημαντικό έργο για το νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας διακηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τίτλο: "Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης - Θέση Αγίας Παρασκευής Δήμου Θήρας", με προϋπολογισμό 11.565.200,00 ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα σχετικά με την αφαλάτωση, λόγω της έκτασης του και δυναμικότητας του και περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης που θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. Το εργοστάσιο αυτό θα μπορεί να παράγει 5.000 κυβικά πόσιμου νερού την ημέρα, με δυνατότητα να φτάσει μελλοντικά στα 7.500 κυβικά, κάτι που σημαίνει μια πολύ δυναμική παραγωγή.

Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται η πρόσληψη νερού από την ανοικτή θάλασσα μέσω αγωγού που θα βρίσκεται υποθαλάσσια, το αντλιοστάσιο υδροληψίας και ο καταθλιπτικός αγωγός, δηλαδή ο αγωγός που μεταφέρει το θαλασσινό νερό στο γήπεδο της μονάδας αφαλάτωσης.

Τέλος θα υπάρχει και ένα αντλιοστάσιο που θα μεταφέρει το πόσιμο πλέον νερό προς τους οικισμούς που θα εξυπηρετούνται από αυτό και προς τα καταθλιπτικά δίκτυα ύδρευσης έως τις εγκαταστάσεις ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Το έργο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες ύδρευσης των οικισμών Μεσαριάς, Βόθωνα, Αγίας Παρασκευής, Μονόλιθου, Καμαρίου, Μέσα Γωνιάς, Έξω Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης και Μεγαλοχωρίου Θήρας.

Πληροφορίες σχετικά με τη διακήρυξη του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο:  https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATSmlqNEsxU0lkU1Q1bmROZU9GNkFHaHpmWmNJ/view?usp=sharing