Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Ν. Συρμαλένιος : ΥΠΕΘΑ : Σημαντικός ο ρόλος του στη στήριξη της δημόσιας υγείας στα νησιά και στη ναυπηγική βιομηχανία

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών και άμυνας που έγινε σήμερα 22/4 στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Νίκος Συρμαλένιος στη σύντομη τοποθέτηση του, έθεσε το θέμα του κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου του υπουργείου σε σχέση με ζωτικά ζητήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δυνατότητες του ΥΠΕΘΑ στη στήριξη των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά, αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο του στις διακομιδές, όσο και στην ενδεχόμενη υπηρέτηση γιατρών πουν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ιδιαίτερα μικρών νησιών.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών ναυπηγείων με παραγγελίες αμυντικών εξοπλιστικών μέσων και τόνισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες του Νεωρίου Σύρου που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και έχει επιτελέσει συγκεκριμένο έργο σ/ αυτόν τον τομέα. Με αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΘΑ θα συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη της εγχώριας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, όπως επιχειρεί και με την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.