Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

έπαρχος Θήρας κ. Λειβαδάρου για τα αποθεματικά των Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επάρχου Θήρας κ. Λειβαδάρου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την κατάθεση των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. στην Τ.τ.Ε., αναφέρονται τα εξής :

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει αναδρομικά από 17 Μαρτίου 2015, τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των Περιφερειών και των Δήμων.
Οι καταθέσεις της Περιφέρειας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, έχουν «ετικέτα», είναι προορισμένες για έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες αναπόφευκτα «παγώνουν» μετά την απόφαση της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως την δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και όλοι επιθυμούμε να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ωστόσο, είναι χρέος μας να ενημερώσουμε τους πολίτες που εκπροσωπούμε, για την επόμενη μέρα, για τις επιπτώσεις μιας απόφασης δημοσιονομικού πανικού, όπως αυτή.

Η απόφαση για την υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών μας, οδηγεί στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο ορίζοντας του δεκαπενθημέρου που δίδεται, κίνηση που από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα είναι μεμονωμένη και όχι επαναλαμβανόμενη, μας στερεί κάθε δυνατότητα προγραμματισμού, όχι μόνο μεσομακροπρόθεσμου, αλλά και βραχυπρόθεσμου, με αποτέλεσμα ο φορέας της Περιφέρειας να περιέλθει σε πλήρη άπνοια και ακινησία.