Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2014

ΕΜΕΙΣ : ανακοίνωση για το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ,

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 

Έναν άκρως ταξικό νόμο, που πλήττει καίρια τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ, έτσι όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σε συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους "πάτρωνες" της.

Δεν έφταναν οι μέχρι τώρα περικοπές στα Νοσοκομεία και τα κουρέματα στα Ασφαλιστικά ταμεία, έρχεται και ο νόμος για την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων), που με απλά λόγια λέει: συστήνουμε μια εταιρεία ΑΕ, βάζουμε μέσα τις ιδιωτικές κλινικές και τις ασφαλιστικές εταιρείες, δημιουργώντας έτσι έναν μηχανισμό ελέγχου της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων με καθαρά χρηματοοικονομικά κριτήρια. Με άλλα λόγια δημιουργούμε το Νοσοκομείο-Επιχείρηση, που θα οφείλει να είναι κερδοφόρο. Αυτό από μόνο του έρχεται σε αντίθεση με τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, και δη των λαϊκών στρωμάτων, για ένα Νοσοκομείο που δεν θα λειτουργεί με βάση τον ανταγωνισμό της αγοράς.

Στο πλαίσιο του νεοφιλελεύθερου αυτού Νόμου "φιλοδοξούν" να εντάξουν το νεόδμητο Νοσοκομείο της Σαντορίνης με σημαία τον Ιατρικό τουρισμό.

Η δημοτική κίνηση ΕΜΕΙΣ ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του Νοσοκομείου, καθώς η Κυβέρνηση προωθεί τον Ιατρικό τουρισμό, γνωρίζοντας ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα της Σαντορίνης δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ανησυχούμε επίσης για την εκκωφαντική σιωπή γύρω από το θέμα, του νέου Υπουργού υγείας.
Ανησυχούμε για την έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και για την παντελή απουσία σχεδίου για την λειτουργία του Νοσοκομείου εκ μέρους της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής, λαμβάνοντας υπόψη το καθολικό αίτημα του θηραϊκού λαού για δημόσια υγεία και δωρεάν περίθαλψη στους πολίτες.

Η δημοτική κίνηση ΕΜΕΙΣ καλεί τον Δήμαρχο να συγκαλέσει συντόμως σύσκεψη υπό την αιγίδα του, με την συμμετοχή της Εκκλησίας, του Συντονιστικού υγείας, της επιτροπής του Νοσοκομείου, και των φορέων του νησιού, ώστε να επικαιροποιηθεί το επί μήνες λιμνάζων θέμα.

Εμείς ως δημοτική κίνηση θα αντιδράσουμε στη σιωπή απ' όπου και αν προέρχεται. Θα αποκαλύψουμε σχέδια περί ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου, καθώς η θέση μας είναι πάγια και ξεκάθαρη για δημόσια υγεία.


Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να βρεθεί ο θηραϊκός λαός προ τετελεσμένων γεγονότων.