Δευτέρα, Μαΐου 05, 2014

το μοντέλο ανάπτυξης σε επίπεδο Δήμου της Σ.Ε.Π.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,  

Το μοντέλο ανάπτυξης των νησιών μας Σαντορίνη και Θηρασία, που θα εφαρμόσει σε επίπεδο δημοτικής αρχής η "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία", παρουσίασε ο επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρης στην πρώτη συνάντηση των μελών και υποψηφίων της "Ενωτικής Πορείας" στο θόλο του Οινοποιείου Μπουτάρη το Σάββατο 3 Μαΐου.

Στον χαιρετισμό προς τα μέλη του συνδυασμού του ο κ. Χάλαρης αναφέρει τα εξής:
"Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Η Σαντορίνη και η Θηρασιά μας βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να επαναπροσδιορίσουν τη «ρότα» τους σε σχέση με το κοινωνικό, οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης τους. Τα ευνοϊκά δεδομένα του τόπου και του πολιτισμού μας δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε τα νησιά μας να αποκτήσουν συνθήκες ευημερίας και δημιουργικότητας για όλους.

Σε επίπεδο δημοτικής αρχής, η υιοθέτηση πολιτικών και δράσεων υστέρησαν σε δημοκρατικό και μακρόπνοο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η ζωή εν τέλει των κατοίκων και των επισκεπτών μας να υποβαθμίζονται.

Οι άνθρωποι του συνδυασμού «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» αλλά και εγώ προσωπικά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εναρμονίσουμε τις ανάγκες και τις λειτουργίες της κοινωνίας μας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Με το δημότη ενεργό, μέτοχο στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων, να αξιοποιήσουμε με λογική και μέτρο τις δυνατότητές μας. Να εργαστούμε σκληρά με καθαρή «στρατηγική πορείας» για την ολόπλευρη ενδυνάμωση της θέσης της πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Και επειδή περιθώρια για άλλη απραξία δεν υπάρχουν σας καλώ όλους για:

- Να συμπράξουμε σ’ έναν δήμο, μια κοινωνία «ανθεκτική» και αλληλέγγυα.
- Να επικεντρωθούμε στον πολίτη-πρόσωπο και τις προοπτικές του.
- Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης για όλους.
- Να διαχειριστούμε τους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους σε συνθήκες αειφορίας.
- Να αναδείξουμε τον πολιτισμό ως στοιχείο της καθημερινότητάς μας.
- Να επενδύσουμε στην επόμενη γενιά μέσω των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.


Μ’ αυτό το όραμα αλλά και με γνώση και εμπειρία ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε να συμπορευτούμε στο μέλλον που ξεκίνησε!"