Δευτέρα, Μαΐου 05, 2014

Λαμπράκης Ιωάννης πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας - απάντηση στις δηλώσεις του κ. Πελέκη Ηλία

Σύμφωνα με την απάντηση του προέδρου της Δ.Ε. του Κ.Υ. Θήρας σε δηλώσεις του κ. Ηλία Πελέκη,
Είναι θλιβερό στις μέρες μας όπου εκλιπαρούμε για εθελοντισμό και πραγματικά είναι απολύτως αναγκαίος, εθελοντές, να γίνονται δέκτες τέτοιων δηλώσεων από ανθρώπους που εκπροσωπούν πολιτικούς φορείς ενώ διεκδικούν να εκπροσωπήσουν και τους Δημότες Θήρας στο ύψιστο όργανο του Δήμου Θήρας, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιθυμώντας για άλλη μια φορά να κρατήσω το θέμα της υγείας μακριά από χρώματα, παρατάξεις και πολιτικές σκοπιμότητες θα σας αναφέρω επιγραμματικά τα παρακάτω:

1.Θεσμικά το ΚΥ Θήρας εκπροσωπείται από την Διοικούσα επιτροπή στην οποία προεδρεύω και μέλη της είναι, η επιστημονική διευθύντρια του ΚΥ και ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.Ο σύλλογος στήριξης του ΚΥ Θήρας σκοπό έχει την συγκέντρωση του ενδιαφέροντος και των πρωτοβουλιών των δημοτών των Νησιών μας, προκειμένου με οποιοδήποτε τρόπο να συνδράμουν στην βελτίωση της λειτουργίας της μονάδος υγείας στο Νησί μας.
Αν λοιπόν ο οποιοσδήποτε θελήσει να πάρει πρωτοβουλία που αφορά το ΚΥ Θήρας θα πρέπει να συμβουλευτεί την διοικούσα επιτροπή η οποία ορίζει κατ’ αποκλειστικότητα τις προτεραιότητες των αναγκών προς ικανοποίηση και να προχωρήσει στην πραγμάτωση της όποιας πρωτοβουλίας μέσω του Συλλόγου Στήριξης.

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις, μιας και οι προτεραιότητες δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι γνωστές στους μη έχοντες άμεση σχέση με το χώρο και εύκολα οδηγούν σε παρερμηνείες και σπατάλες χρόνου, χρήματος και πολύτιμης εθελοντικής ενέργειας.
Καλώ λοιπόν, όπως έχω πράξει και στο παρελθόν πολλάκις, όλους όσους πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να επισκεφτούν την διοικούσα επιτροπή ή το σύλλογο στήριξης προκειμένου άμεσα η όποια προσφορά τους, ιεραρχικά να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί κατά το μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Λαμπράκης Ιωάννης πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας
KENTΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ, ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιάννης Λαμπράκης, Κιν: 6937166895 Email : kykladiki.ilamprakis@gmail.com