Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

δυναμικό ξεκίνημα για το 35ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης


Δυναμικά ξεκίνησε το 35ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης με τους δέκα ταλαντούχους μουσικούς της ορχήστρας εγχόρδων και την σολίστ στο πιάνο κ. Καποδίστρια υπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, να παρουσιάζουν έργα των Βιβάλντι και Μπάχ, σε μια συναυλία που ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό της.


Στην συναυλία συμμετείχαν οι : Σωκράτης Άνθης τρομπέτα, Αθηνά Καποδίστρια πιάνο, Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί, Μιλτιάδης Παπαστάμου βιολί, Διονύσης Βερβιτσιώτης βιολί, Δημήτρης Αγγελίδης βιολί.

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 1η Σεπτεβρίου στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού στα Φηρά της Σαντορίνης, ήταν η πρώτη απο τις πέντε που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν φέτος στο πλαίσιο του δημοφιλούς Διεθνούς φεστιβάλ, το διάστημα 1η με 22 Σεπτεβρίου.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης το οποίο συμπληρώνει  φέτος τα 35 χρόνια παρουσίας του στο νησί, αποτελεί μια απο τις καλύτερες επιλογές και προτάσεις γι τους επισκέπτες του νησιού, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Σαντορίνη να παρακολουθήσουν μια συναυλία κλασσικής μουσικής υψηλότατου επιπέδου, με την συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων και καταξιωμένων μουσικών.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22860 23166 και 22860 230117.
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναυλιών έχει ως εξής:

Πέμπτη 5.9 : Πιανιστικό Ντουέτο - έργα για πιάνο 4 χέρια με τους Victor and Luis del Valle
Θα παρουσιαστούν έργα των : Σούμπερτ, Μπράμς κ.α.

Πέμπτη 12.9  Τρίος Άρμπος της Μαδρίτης
Με τους Χουάν Κάρλος Καρβάγιο, Μιγκέλ Μποριουέγκο, και Μιγκέλ Γκόμεζ

Κυριακή 15.9  Έργα για βιολοντσέλο και πιάνο
Με τους Νικόλαο Καβάκο, βιολοντσέλο και Αι Μοτοχάσι στο πιάνο σε έργα των
Ντβόζαρκ, Παγκανίνι, Ραχμάνινωφ κ.α. 

Κυριακή 22.9 «Μποέμ» τουΤζιάκομο Πουτσίνι από την όπερα της βαλίτσας της Ε.Λ.Σ.
Σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, Μουσική διδασκαλία του Φρίξου Μόρτζου, χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη.
Με τους : Γιάννη Χριστόπουλο, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρη Ανδριανό, Χρήστο Λάζο, Θεόδωρο Μωραίτη και Παυλο Μαρόπουλο