Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

εθνικό Ωδείο, παράρτημα Θήρας– ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου,

Γιατί είναι σημαντικό να μάθω μουσική;
Η μουσική παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και στην καλλιέργεια των νέων ανθρώπων. Τα παιδιά που έρχονται σε στενή επαφή με την μουσική διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αναπτύσσουν δεξιότητες που δεν θα είχαν διαφορετικά και εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη ψυχική κατάσταση.

Σε ποιά ηλικία πρέπει να ξεκινήσω μουσική;
Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ενός οργάνου απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Εθνικό Ωδείο έχει αναπτύξει τμήματα μουσικής προπαιδείας, τα οποία εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ευαίσθητης και εξαιρετικά δεκτικής αυτής ηλικίας. Παράλληλα, λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες, καθώς η ανάγκη για μουσική στη ζωή μας δε σταματάει ποτέ.

Πόσα χρόνια θα σπουδάζω μουσική;
Μπορούμε να τελειοποιούμε τις μουσικές μας γνώσεις για μια ολόκληρη ζωή. Ωστόσο, η διάρκεια των σπουδών για την απόκτηση απολυτήριου τίτλου ποικίλει ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλέγει ο σπουδαστής και το βαθμό αφοσίωσης στην εκμάθηση.

Τι υποστήριξη θα έχω όσο σπουδάζω;
Το Εθνικό Ωδείο παρέχει στο σπουδαστή πέρα από το μάθημα της ειδικότητας που έχει επιλέξει, ένα πλήρες πρόγραμμα υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων, επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και την δυνατότητα να συμμετέχει σε ομαδικά μουσικά δρώμενα και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Πόσο κοστίζει η φοίτηση στο Εθνικό Ωδείο;
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε διαμορφώσαμε στο Εθνικό Ωδείο προσιτές τιμές για όλους τους σπουδαστές, χαμηλά δίδακτρα για αρχάριους μαθητές και έκπτωση για την εκμάθηση και δεύτερου οργάνου. Επιπλέον, παρέχονται υποτροφίες, χρηματικά βραβεία και οικονομικές διευκολύνσεις σε αριστούχους σπουδαστές και ευπαθείς ομάδες.

Ποιά θα είναι η επαγγελματική μου αποκατάσταση εάν σπουδάσω στο Εθνικό Ωδείο;
Απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου σταδιοδρομούν με επιτυχία στη Ελλάδα και το εξωτερικό ως συνθέτες, μαέστροι, σολίστ, λυρικοί καλλιτέχνες, μέλη ορχηστρών και χορωδιών και παιδαγωγοί, είτε ασχολούνται με ποικίλα επαγγέλματα που εφάπτονται της μουσικής.

Η Φιλοσοφία μας
Το Εθνικό Ωδείο είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρόχρονη παράδοση. Το 2013 συμπλήρωσε 87 χρόνια από την ίδρυσή του, ακολουθώντας πάντοτε πιστά το εκπαιδευτικό όραμα του πατέρα της Νεοελληνικής Σχολής, παιδαγωγού και ιδρυτή του, Μανώλη Καλομοίρη.
Στη λαμπρή του πορεία το ιστορικό αυτό ίδρυμα είχε πάντοτε άξιους συνεργάτες με πίστη στα ιδανικά της μουσικής τέχνης και στη μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής γαλούχησαν γενιές παιδιών, αναδεικνύοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για τις υψηλές καλλιτεχνικές επιδόσεις τους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Το Παράρτημα Θήρας, με ιδρυτή τον Νίκο Παπαγεωργίου ξεκίνησε στη Σαντορίνη το 2002, ελπίζοντας να προσφέρει και να συνεισφέρει δημιουργικά στη μουσική εκπαίδευση και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Οι καθηγητές μας
Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το ωδείο μας, αποτελείται από διπλωματούχους μουσικοπαιδαγωγούς αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες που δουλεύουν με μεγάλο ενθουσιασμό και κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με τα εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρόοδο των σπουδαστών τους.

Οι σπουδαστές μας
Στεκόμαστε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια προσήλωση δίπλα στο κάθε παιδί, τον νέο ή τη νέα που έρχεται κοντά μας για να μάθει μουσική, είτε διαθέτει μεγάλο μουσικό αισθητήριο είτε απλά θέλει να εμπλουτίσει την ζωή του με την χαρά που δίνει η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή το τραγούδι και καταθέτουμε την πλούσια εμπειρία μας για να ξεκλειδώσουμε μαζί του όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που του χρειάζονται για να γίνει είτε ικανός επαγγελματίας μουσικός είτε ένας ενημερωμένος ερασιτέχνης που ξέρει να απολαμβάνει τα δώρα της μουσικής.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στο Εθνικό Ωδείο Θήρας είναι:
Κλασική μουσική
Πιάνο-Κιθάρα-Βιολί-Μονωδία (Κλασικό Τραγούδι)-Ανώτερα Θεωρητικά
Μοντέρνα μουσική
Ακουστική Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο
Παραδοσιακή μουσική
Μπουζούκι
Τμήματα προσχολικής ηλικίας
Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική Αγωγή

Επιπλέον προσφορές για όλους τους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου
Δωρεάν συμμετοχή στα Υποχρεωτικά Θεωρητικά μαθήματα (Θεωρία-Αρμονία-Solfege)
Δωρεάν συμμετοχή στα φωνητικά σύνολα του Εθνικού Ωδείου (κατόπιν ακρόασης)
Δωρεάν συμμετοχή σε οργανικά σύνολα (για τους σπουδαστές εγχόρδων οργάνων)
Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ομαδικές δράσεις και μουσικά group (για τους σπουδαστές του μοντέρνου τμήματος)

Έναρξη εγγραφών: 2 Σεπτεμβρίου 2013
Έναρξη μαθημάτων: 9 Σεπτεμβρίου 2013

Για τους νέους σπουδαστές κάτω των 10 ετών προσφέρουμε φοίτηση με έκπτωση 10%
e-mail επικοινωνίας: info@ethnikodeio-santorini.gr

Γραμματεία-Πληροφορίες: 22860 27120
Καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00 (εκτός Κυριακής)