Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

Red Bull Art of Motion, Santorini 2013 is coming back ! (14.9)

Στις 14 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί αγώνες parkour «Red Bull Art of Motion»  στην Σαντορίνη.

ενημέρωση 11.9 : Οι προκριματικοί αγώνες έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 13.9 στις 16.00 στις αυλές του ξενοδοχείου Dana Villas στο Ημεροβίγλι. 

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη φορά που οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο νησί, μετά και την πολύ πετυχημένη περσυνή δεύτερη διοργάνωση.

Όπως στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις έτσι και φέτος ο διαγωνισμός είναι διεθνής και σ’ αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν μερικοί απο τους καλύτερους αθλητές του χώρου, απο ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως χώρες της Ευρώπης.

 Όσο για την τρίτη συνεχόμενη επιλογή της Σαντορίνης ως τόπου που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, σύμφωνα με τους υπευθύνους της παραγωγής καθώς και τους χορηγούς της όλης διοργάνωσης, “η καλντέρα στο Φηροστεφάνι αποτελεί την καλύτερη απο πλευράς ομορφιάς καθώς και την ιδανική φυσική πίστα για το συγκεκριμένο σπόρ.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι το parkour αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένο άθλημα, με φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενω απο το στύλ του έχουν επηρεαστεί δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν εντάξει στα shows των tour τους, χορευτικά τα οποία βασίζονται σε φιγούρες του parkour…

Red Bull Art of Motion, Santorini 2013 is coming..

The world’s best urban artists gather again, for the third time, this year in the unique ambience of the immaculate white city of Santorini perched on the rocky cliffs. Rooftops, domes, terraces and swimming pools will all be part of the extended course with a height differential of more than 50 metres that the athletes will again have to master within the given time limit.

Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από έναν χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του παρκούρ, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς.» Και απ΄ότι φαίνεται το όνειρό του .. συνεχίζει να πραγματοποιείται.

Το Red Bull Art of Motion 2013 πρόκειται και φέτος να μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Web Streaming  στο www.redbull.gr

Το Teaser της φετινής διοργάνωσης «Red Bull Art of Motion 2013 Santorini» μπορείτε να το δείτε εδω : http://vimeo.com/73385928

Red Bull Art of Motion 2013 Santorini
The world’s best freerunners will be returning to the island of Santorini/Greece, known as the freerunning paradise, on September 14th, ready to face the ultimate challenge, Red Bull Art of Motion.


Το μεγαλύτερο freerunning event του πλανήτη επιστρέφει για 3η χρονιά στη Σαντορίνη!

Ο τελευταίος προκριματικός θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου και οι αθλητές που θα προκριθούν θα πάρουν μέρος στον μεγάλο τελικό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00! Συνολικά θα αγωνιστούν 18 αθλητές, που προκύπτουν από τον περσινό τελικό, τις 3 γυναίκες και τους 3 άνδρες αθλητές που κέρδισαν στον online προκριματικό αλλά και αυτούς που θα διακριθούν στον προκριματικό στις 11 Σεπτεμβρίου.

Δείτε live το μεγαλύτερο freerunning event του πλανήτη στο Red Bull TV!

Οι αθλητές θα πρέπει να αποδείξουν το ταλέντο τους στην έμπειρη κριτική επιτρποπή που αποτελείται από τους Patrick Morawetz (Αυστρία), Timothy Shieff (Μ.Βρετανία), Sergio Cora (Ισπανία), Victor Lopez (Η.Π.Α.) και Anan Anwar (Ταϊλάνδη). Μαζί μας είναι φέτος και το CU για να δώσει στους αθλητές τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους με το “Best Trick by CU”!


Σχετικά με το όλο και δημοφιλέστερο άθλημα, αξίζει να αναφέρουμε ότι και στην Ελλάδα η δημοτικότητα του parkour αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας αθλητές που μπορούν επάξια να συναγωνιστούν τους διεθνώς γνωστούς και καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Μια απο αυτές τις ομάδες είναι η Vertical Reaction με έδρα την Αθήνα και προπονητή τον κ. Βέννο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα καθώς και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις προπονήσεις των αθλητών της, μπορείτε να δείτε στην σελίδα:  https://www.facebook.com/pages/Vertical-Reaction/168695469833013

Ενω, στο ολοκαίνουργιο τελευταίο βίντεο της Vertical Reaction στην σελίδα http://www.youtube.com/user/VerticalReaction μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο και .. πάντοτε εντυπωσιακό μέρος απο τις προπονήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μόλις ημέρες στην Σαντορίνη!

Όπως άλλωστε δηλώνουν κορυφαίοι διοργανωτές αγώνων parkour αλλά και γνωστοί ανά τον κόσμο αθλητές, έτσι και η Vertical Reaction, συμφωνώντας μαζί τους, υποστηρίζει ότι η Σαντορίνη αποτελεί ιδανικό σκηνικό για αγώνες αλλά και για προπονήσεις του αθλήματος!