Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013

η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης – η πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπ. Υγείας


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θήρας την Πέμπτη 12/09/2013, για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου παρουσία των εκπροσώπων της Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ,  του Δήμου Θήρας και της επιτροπής κατοίκων Θήρας, τονίστηκε για μια ακόμη φορά από τους εκπροσώπους του Υπουργείου  η αδυναμία του  Ελληνικού Κράτους   να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο Θήρας και ως εκ τούτου αποφασίσθηκε από κοινού όπως  μεταφερθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι παρακάτω  θέσεις,  ως απόφαση της Θηραϊκής κοινωνίας:

-          Παραμένει σε ισχύ  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για νοσοκομείο με δημόσιο χαραχτήρα και παροχή υγείας ανάλογη με αυτή που παρέχουν τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στους ασφαλισμένους και στους απόρους.

-          Να διασφαλίσει η Πολιτεία ότι θα χρηματοδοτεί  το νέο νοσοκομείο διαχρονικά με το ίδιο ποσό που  καταβάλει μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Θήρας.

-          Ο Δήμος Θήρας θα συμμετέχει στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου με ποσό που μπορεί να αντέξει και υπολογίζεται στο ποσό  που θα  προκύπτει  από την αύξηση του εισιτηρίου του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού κατά ένα ευρώ και από το  κόστος της λειτουργίας  του αεροπλάνου του ιδρύματος για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

-          Να συστήσει  η Πολιτεία  μία τοπική Α.Ε.Μ.Υ. Θήρας  στην οποία θα παραχωρήσει το νέο νοσοκομείο Θήρας, θεσπίζοντας οργανισμό λειτουργίας  που θα μπορεί να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και  να μπορεί να εισπράττει από τους ξένους επισκέπτες και από τους ασφαλισμένους σε δημόσια και ιδιωτικά  ασφαλιστικά  ταμεία.

-          Να παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας τα κτήρια του Κέντρου Υγείας Θήρας στο νέο νοσοκομείο Θήρας και τον περιβάλλοντα χώρο στο Δήμο Θήρας.


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η κοινωνία  και  ο Δήμος της Θήρας στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας ευθύνη για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου Θήρας   διασφαλίζοντας  την υγεία των  κατοίκων και των επισκεπτών  της Σαντορίνης.