Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

ψήφισμα πολιτών της Οίας (διαμαρτυρία για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση απο την ΔΕΗ)

Σύμφωνα με το κείμενο με ημερομηνία 9 Σεπτεβρίου,

Επειδή οι διακοπές ηλεκτροδότησης του νησιού είναι επαναλαμβανόμενες την τελευταία εικοσαετία με αποκορύφωμα το γενικό black out  του περασμένου  Αυγούστου και επειδή η λύση ακόμα και τώρα είναι προσωρινή, σήμερα στις  07/09/2013 εμείς οι πολίτες στην Οία συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε να εκδώσουμε ψήφισμα καταγγελίας για την ανάλγητη στάση της ΔΕΗ, απέναντι στην αξιοπρέπεια μας και την περιουσία μας.

Αποφασίσαμε δε να καταθέσουμε ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας αξιώνοντας αποζημίωση για ηθικές και υλικές βλάβες, της οποίας μέρος θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς στο δήμο Θήρας.
Πιστεύουμε πως αυτές οι αγωγές είναι σημαντικές όχι μόνο για την αποζημίωση που τυχόν θα εκδικαστεί αλλά και γιατί είναι ένας τρόπος πίεσης από τη μεριά μας, απέναντι σε μια εταιρεία που χρόνια μας εμπαίζει, ώστε να βρεθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού.

Θεωρούμε δε και υποστηρίζουμε ως καταλληλότερες λύσεις, αυτές που έχουν σχέση με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, πρώτον λόγω της γεωλογικής ιδιομορφίας του νησιού, δεύτερον , της θέσης του στο ανοιχτό πέλαγος και τους ανέμους και τρίτον και κυριότερων, λόγω της ευαισθητοποίησης των κατοίκων για το μέλλον του νησιού και για την ποιότητα της ζωής τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας, που μάχονται καθημερινά για την αξιοπρέπειά τους και την επιβίωση τους, όλους όσους υπέστησαν βλάβες εξ αιτίας αυτού του εκτεταμένου black out  να συμμετέχουν μαζί μας σ’ αυτές τις αγωγές.

Για πληροφορίες μπορούν να αποταθούν στη κ. Μιχαλοπούλου τηλ. 2286071758 ή στο e-mail  politesoias@googlegroups.com