Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, που εν μέσω της κρίσης, φαντάζει για όλους γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια. Η έναρξή της όμως, συνιστά και μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Στο νέο κύκλο γνώσεων που ανοίγει, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μία φορά, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς αλλά και φορείς της περιοχής, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στη δύσκολη, κατά γενική ομολογία, κοινωνικοοικονομική συγκυρία που βιώνουμε, και που δυστυχώς δεν αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο της παιδείας, ας μην ξεχνάμε ότι η γνώση θα πρέπει να μεταδίδεται ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια.

Καλούμαστε λοιπόν όλοι, σε πείσμα των δυσκολιών, να κάνουμε την υπέρβαση και να συμβάλουμε με τις μικρές αλλά ουσιαστικές δυνάμεις μας στην απρόσκοπτη υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου.
Είναι ομολογουμένως ενθαρρυντική η αποτελεσματική προσπάθεια ετοιμότητας που κατέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στη γεωγραφική μας Περιφέρεια προκειμένου να μην υπάρξουν κενά εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης με την κάλυψη των θέσεων στο Νομό Κυκλάδων να αγγίζει το 100%.

Ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός, της υπηρεσίας, η συντονισμένη δράση για την καταγραφή των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών και η ορθολογική διαχείριση του διαθέσιμου προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί παρά να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας και να οπλίζει όλους μας με δύναμη και επιμονή.

Το νέο εκπαιδευτικό έτος μπορεί να παρουσιάσει ιδιαιτερότητες λόγω των γενικότερων οικονομικών δυσχερειών, ωστόσο αυτές δεν δύνανται να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην παροχή ποιοτικού έργου εντός των σχολείων.

Εύχομαι από καρδιάς, καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς και καλή και παραγωγική σχολική χρονιά στους μαθητές με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, επιτυχίες και πρωτιές σε όλους τους τομείς.