Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

Spira Marble Art Gallery, ο νέος χώρος που φιλοξενεί τα έργα του Γρηγόρη Κουσκουρή, εγκαινιάζεται στις 10.6

O Γρηγόρης Κουσκουρής είναι ένας νέος καλλιτέχνης και συγκεκριμένα μαρμαρογλύπτης, με αξιόλογα βήματα και έργα στον χώρο του, που ζει και δημιουργεί στην Σαντορίνη ακλουθώντας μια οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου του 1980 με καταγωγή από το νησί με την παλαιότερη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική, την Τήνο.



Μεγαλωμένος σε άμεση σχέση με την μαρμαρογλυπτική, στα 16 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια της.
Λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Παλλήνης και στην συνέχεια επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, στην Σαντορίνη, προσπαθώντας να χαράξει τον δικό του δρόμο στην τέχνη.

Η πρώτη του προσωπική δουλειά παρουσιάστηκε στην γκαλερί ''Κούκλα'' στα Φηρά. Έκτοτε, και στην συνέχεια, ανέλαβε την διακόσμηση του ξενοδοχείου ''Homeric Poems'' το 2009, ενω εξέθεσε έργα του και στο ξενοδοχείο  ''Galini'' το 2010. Ακολούθησε η πρώτη θέση στην ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του νησιού "Donkey Republic''.
Τα δύο τελευταία χρόνια εκθέτει τις δημιουργίες του στο ξενοδοχείο ''Voreina Gallery Suites'' στον Πύργο.

Στις 10 Ιουλίου 2013, στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του προσωπικού του χώρου  ''S.M.A.G'' (Spira Marble Art Gallery ) που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Spira Marble στη Μεσσαριά.




Σχετικά με τον χώρο, σε νωρίτερη ανάρτηση είχαμε αναφέρει ότι,

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Spira marble στην Μεσαριά της Σαντορίνης λειτουργεί το τελευταίο διάστημα η Spira Marble Art Gallery (SMAG) με σκοπό την φιλοξενία των έργων του μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

Ο χώρος Spira Marble Art Gallery είναι επισκέψιμος καθημερινά 09:00-14:00 και  17:00-21:00.

Στους χώρους της Spira Marble Art Gallery πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού καθώς και παρουσίαση των έργων που εκτίθενται, ενώ κατά καιρούς διοργανώνονται και μαθήματα μαρμαρογλυπτικής από τον δημιουργό του χώρου και μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

Για πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, ή την επίσκεψη ομάδων επισκεπτών, στον όμορφο χώρο της Spira Marble Art Gallery, μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα της στο facebook, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί και η νέα ηλεκτρονική σελίδα του χώρου, στην οποία θα παρουσιάζετε μεγάλο μέρος των συλλογών των έργων του κ. Κουσκουρή.


Τα εγκαίνια του Spira Marble Art Gallery (SMAG) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 20.00, στους χώρους του.