Τρίτη, Ιουλίου 09, 2013

επιμελητήριο Κυκλάδων - ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με την συνδιοργάνωση 32 εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) Κυκλάδων σας ενημερώνουμε ότι:

•           Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει δεχθεί ηλεκτρονικά μέσω της Δικτυακής Πύλης www.e-kyklades.gr  περισσότερες από 1100 αιτήσεις ενδιαφερομένων για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
•           Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή 10 τμημάτων με την συμμετοχή 286 επιχειρηματιών τα οποία ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν δύο τμήματα σε Σαντορίνη και από ένα σε Ανάφη, Άνδρο, Ίο, Κίμωλο, Μύκονο, Πάρο, Σύρο.
•           Λόγω της αυξημένης ζήτησης τα υπόλοιπα 22 τμήματα θα υλοποιηθούν βάσει της ζήτησης και όχι της κατανομής ανά νησί όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία 18 τμημάτων τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Αναλυτικότερα, προγραμματίζονται 6 τμήματα σε Σαντορίνη, 2 τμήματα σε Μύκονο, Πάρο και Σύρο και από ένα σε Μήλο, Κίμωλο, Κέα, Τήνο, Ίο και Άνδρο.
•           Η αξία συμμετοχής για τα πρώτα 32 τμήματα διαμορφώνεται σε 30€ κατ' άτομο με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του ΕΦΕΤ. Η συγκεκριμένη, μειωμένη αξία ισχύει ΜΟΝΟ για τον συγκεκριμένο αριθμό σεμιναρίων και συμμετεχόντων, οπότε και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
•           Εφόσον τα 4 τμήματα που υπολείπονται δεν καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, και εφόσον εξαντληθεί η δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης και διοργάνωσης επιπλέον τμημάτων με την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο θα συνεχίσει την διοργάνωσή τους με κόστος 70 ευρώ κατ’ άτομο πλέον 30 ευρώ το κόστος παραβόλου. 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων καλεί τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ε.Φ.Ε.Τ. (άρα και χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης).

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007), υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν / μεταποιούν / εμπορεύονται / διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των επίσημων πιστοποιητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (22810 82346 - κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης, εσωτ. 109), καθώς και με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Τήνο.

Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον ΕΦΕΤ όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται κατόπιν προγραμματισμού από τον ΕΦΕΤ.