Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2013

κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων επισκέφτηκε τη Σαντορίνη – εξετάστηκε η κατάσταση των κτηρίων ενώ συζητήθηκε και η κατασκευή νέων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων επισκέφτηκε τη Σαντορίνη, κατά τις 9 και 10 Ιουλίου 2013, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζώρζου.

Το κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, με επικεφαλής τον κ. Θεοτοκάτο, εξέτασε το θέμα κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Κοντοχώρι Φηρών.

Συζητήθηκε επίσης η κατασκευή των έξι αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Φηρών που κατασκευάστηκαν μετά τους σεισμούς του 1956 και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τονίζεται το δύσκολο έργο ουσίας που έγκειται στο «νοικοκύρεμα» των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα τακτική των προηγούμενων δημοτικών περιόδων με παράνομες αυθαίρετες κατασκευές, όταν υπήρχαν αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών.


Ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να συντομεύσει χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε ασφαλή σχολικά κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές στο νησί μας.