Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

oικολογικός άνεμος Ν. Αιγαίου - 1 χρόνος στο Ευρωκοινοβούλιο -2 χρόνια στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Συνέντευξη Τύπου μέσω skype για τα ΜΜΕ των Κυκλάδων έδωσε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρυσόγελος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας του στη θέση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και των δύο χρόνων παρουσίας του Οικολογικού Ανέμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη Συνέντευξη ο Νίκος Χρυσόγελος, αναφέρθηκε αναλυτικά στην εμπειρία του από τον διπλό ρόλο ως Ευρωβουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος, στις δυνατότητες υποστήριξης της νησιωτικότητας μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, στις παρεμβάσεις, ερωτήσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες του για τα άμεσα και οξυμμένα προβλήματα των νησιών –όπως στην υγεία και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - σε θέματα στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι η εμπειρία του πλέον επιβεβαιώνει ότι, προκειμένου οι νησιωτικές κοινωνίες και οι φορείς τους να μπορούν να διεκδικήσουν επιτυχημένα τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να έχουν πρώτα δουλέψει συγκροτημένα, με δημόσια διαβούλευση και με ουσιαστικό τρόπο, τον τοπικό και περιφερειακό σχεδιασμό τους.

Το 2013 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για την διαπραγμάτευση του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου 2014-2020, και οι προτάσεις των νησιών θα πρέπει να ζυμωθούν με τις προτεραιότητες των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, να εντοπιστούν οι δυνατότητες και να ιεραρχηθούν προτεραιότητες. Αλλιώς υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν τεράστια χρηματοδοτικά κενά αφού η Περιφέρεια στην πραγματικότητα δεν έχει ουσιαστικούς ίδιους πόρους.

Περισσότερες πληροφορίες:  μήνυμα στο europarl.op@gmail.com ή τηλεφωνήστε στα 22850 22558, 6941 527255